Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Amunì

Praha 6, Heleny Malířové 272/17, 16900

zpět na výpis
 
Amunì

První slow food pizzerie v České republice.

Telefon:606 068 765
Kategorie: gastro|restaurace

Italská kuchyně je synonymem pro pohostinnost, plné chutě a čerstvé suroviny. Když se k tomu přidají principy slow food kuchyně je zážitek dvojnásobný! A takový požitek si budete moci osobně vychutnat již od listopadu v Praze, kde právě otevírá restaurace Amunì.
 
Pražská restaurace Amunì je součástí belgicko-italského projektu, který má ambici se rozšířit i do dalších evropských zemí. Po první pobočce v belgických Brugách je Praha druhým evropským městem, kde unikátní restaurace otevírá své dveře. Základní filozofií restaurace je důraz na kvalitní a čerstvé ingredience a jejich správné zpracování při přípravě jídla.

Všechny suroviny, které v restauraci používáme, patří k tomu nejlepšímu, co Itálie nabízí, od rajčat San Marzano, pravé buvolí mozzarelly až po výběrovou kávu. Co však restauraci Amunì skutečně odlišuje, je speciální kvásek, který kuchaři používají k přípravě nadýchané pizzy. Výjimečnou kvalitu mu dodává mouka dovezená přímo z Itálie, která se vyrábí z pečlivě vybraných obilovin, jejichž zrna jsou drcena mlýnskými kameny - stejně tak, jak mouku po staletí vyráběly předchozí generace. Díky tomu si mouka uchovává všechny důležité živiny a dostatečnou energii, aby mohla tvořit základ silného kvásku, který ke kynutí potřebuje již jen čistou vodu a ne přídavek kvasnic.
 
Za vším je kvásek jménem Bambino
Používáme kvásek, o který se každý den staráme, živíme ho. Kvásek je původní, který se na začátku Amunì příběhu zrodil pod rukama p. Massima Giuliana. Pan Giuliana je zárukou, že naše menu vám v každém ročním období nabízí to nejlepší a nejchutnější. Těsto vzniká přirozeným postupem, každý bochníček na přípravu pizzy kyne 24 hod. při pokojové teplotě. Máme proto vždy pod kontrolou jeho kvalitu a čerstvost, díky tomu má naše pizza krásně tenké těsto a nadýchaný okraj. Na perfektní těsto patří ty nejlepší přísady, navíc naši kuchaři pizzu pečlivě obkládají tak, aby na každém dílku byly všechny ingredience a každé sousto bylo plným chuťovým zážitkem.
 
Amunì!* Aneb přijďte ochutnat! A nezapomeňte s sebou vzít i své ratolesti. Ti nejmenší u nás v úterý, ve středu a ve čtvrtek dostanou dětské jídlo zdarma.

Otevírací hodiny
Úterý – Neděle: 11:00 – 15:00, 18:00 – 23:00

Heleny Malířové 272/17
Praha 6, 16900
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: