Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
října

Apis, Serapeum v Sakkáře a další kulty posvátných bý...

Náprstkovo muzeum asijských, afrických a americ...

zpět na výpis akcí
 

Přijďte si poslechnout zajímavou přednášku o zvířecích kultech k výstavě Na březích Nilua

Datum:10. 10. 19
Cena:30 Kč
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: poznání|muzea

První tisíciletí př. n. l. bylo v Egyptě dobou velkých dějinných zvratů a překotných společenských změn. Není divu, že Egypťané v této nejisté době začali hledat bližší, co nejosobnější kontakt se svými bohy, představiteli světového řádu. Jedním z prostředků, jak toho dosáhnout, se staly zvířecí kulty, které právě v této době začaly zažívat svůj největší rozvoj. Nejstarším a nejvýznamnějším mezi nimi byl kult býků Apidů, jejichž rozsáhlé pohřebiště bylo nalezeno v Sakkáře nedaleko hlavního města Memfidy. Významné býčí kulty však byly udržovány i na řadě dalších míst. Četné doklady, které se v souvislosti s těmito posvátnými zvířaty dochovaly, nechávají nahlédnout na zajímavé aspekty egyptského náboženství v pozdních a konečných fázích jeho dlouhého vývoje.

Náprstkovo muzeum as...
Tel: 224 497 500
Betlémské náměstí 269/1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: