Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
dubna

VYPRODÁNO: Do romantického parku Na Cibulce - procházka

Open House Praha

zpět na výpis akcí
 

Projdeme se lesoparkem v Košířích, který patřil k usedlosti Cibulka a na svých toulkách si jej oblíbili například Karel Hynek Mácha i Jakub Arbes.

Datum:26. 04. 24
Cena:320 Kč
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: poznání|po praze, památky, ostatní

Na této vycházce se projdeme krásným lesoparkem v Košířích, který patřil k usedlosti Cibulka a na svých toulkách si jej oblíbili například Karel Hynek Mácha i Jakub Arbes. Seznámíme se s historií a osudem usedlosti, jež se pomalu probouzí z dlouhých let chátrání k novému životu. Dozvíte se více o neobyčejné osobě jejího zakladatele, osvíceného knížete-biskupa Leopolda Linharta Thun-Hohensteina, a o pověstech, které stavebníka i samotnou usedlost opřádají. Cestou se pokocháme výhledem z nejstarší pražské rozhledny do korun staletých dubů a povíme si, kde stávaly mechanické sochy poustevníka a rytíře ve zbroji, jaké mytologické postavy zdobí park v současnosti a kam zmizel tajemný kamenný zahradník.

  • Místo setkání je na tramvajové zastávce Poštovka (směrem k Motolu a na Sídliště Řepy, linka 9 nebo 10).

  • Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.

  • Lektorkou komentované procházky je Dagmar Winklerová.

  • Předpokládaná délka akce je cca 2 hodiny. Trasa není fyzicky náročná, ovšem je doporučena obuv vhodná do přírodního terénu.

Open House Praha
Tel:
sraz zastávka Poštovka
Praha 5, 15000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: