Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
29
února

Zhanna Kadyrova: UNEXPECTED

Galerie Rudolfinum

zpět na výpis akcí

Skrze celou výstavu autorka dává slovo objektům a materiálům, aby vyprávěly příběh ukrajinského boje za svobodu proti Rusku.

Začátek:29. 02. 24
Konec:30. 06. 24
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění

24. února 2022 se pro všechny Ukrajince změnil svět. Zemi pustoší válka, z Ukrajinců se stali uprchlíci ve vlastní domovině, mnozí odešli do zahraničí. Nečekaně se změnila i realita Zhanny Kadyrové. I ona se stala uprchlíkem a její umělecká tvorba v dosavadní podobě ztratila smysl. Tváří v tvář pocitu zbytečnosti nachází útočiště v Berezovu, malé vesnici v Karpatech, a hledá odpovědi na své otázky. Jak může být umělkyní, když v její vlasti došlo k brutální invazi? Jaká je její role? Jak může pomoci? Pro Kadyrovou je jediným východiskem z této situace mluvit o životě, kultuře a válce na dnešní Ukrajině.

 

Vstup je volný.

 

Více informací o výstavě a doprovodných programech naleznete na webu Galerie Rudolfinum zde

Galerie Rudolfinum
Tel: +420 227 059 205
Alšovo nábřeží 12
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: