Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
května

Kino CAMP: M.C. Escher: Journey To Infinity - online

CAMP – Centrum architektury a městského plánování

zpět na výpis akcí
 

M.C. Escher: Journey To Infinity: vizuální matematik, jehož kresbu chtěli i Rolling Stones. Zhlédněte film online z pohodlí svého domova.

Začátek:01. 05. 21
Konec:14. 05. 21
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Projekce jsou zdarma, ovšem počet zhlédnutí je limitován, tak nepropásněte ten svůj film!

Holandského grafika a ilustrátora M.C. Eschera mnozí považovali za geniálního umělce, on se však cítil být matematikem. Na otcovo přání sice studoval architekturu, stavění domů ho ale nikdy nezajímalo. Zájem o grafiku a kresbu ho zcela pohltil. I když si ve svých ilustracích rád pohrával s perspektivou a fascinovaly ho nespočetné matematické kombinace vztahů nejrozmanitějších geometrických tvarů a prvků, jeho postoj k této exaktní vědě byl spíš intuitivní a opřený o výbornou vizuální paměť. „Obávám se, že je jen jedna osoba na světě, která může natočit dobrý film o mých kresbách; já”, prohlašuje v úvodním záběru biografického snímku populární britský herec Stephen Frey, alias Escherovo alter ego. Věta, kterou Escher kdysi skutečně napsal, inspirovala režiséra Robina Lutze k tomu, jak v dokumentu komplexně přistoupit k Escherově osobnosti. Escherovi tím symbolicky přenechává naprostou kontrolu nad obsahovou (ve filmu zaznívají skutečné Escherovy myšlenky a názory) i obrazovou složkou filmu (např. záběry ze skutečných míst, které Eschera v tvorbě inspirovaly). S nadhledem a patřičnou ironií muže ošlehaného životem, který vlastně vůbec nechápe, proč lidé po jeho práci tak šílí, začíná vyprávět svůj pozoruhodný osobní i umělecký příběh, který diváky zasáhne bez ohledu na věk.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: