Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Co přinesl květen? Úrodu 14 nových pražských podniků

doporučujeme | 11. 6. 2014

Vybrali jsme pro vás 14 podniků, které se v uplynulém měsíci otevřely (v) Praze. Pokud toužíte po nové inspiraci, tady si rozhodně vyberete. Tentokrát servírujeme luxusní restaurace, novou kavárnu a muzeum nebo dokonce unikátní velemlokárium. Tak vzhůru do města!

Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: archiv

[Untitled-6.jpg]


%C4%8D%C3%ADsla/red-01.jpgCidrerie BYOF bar
Pokud budete mít cestu podél Berounky do Všenor u Prahy, navštivte tento degustační bar, kde se nalévá výhradně cidre (jemně perlivé jablečné víno). Prostor je součástí výrobního areálu firmy, takže můžete zároveň nahlédnout do výroby cidru a ochutnat ho přímo u zdroje.
Pod zkratkou BYOF (bring your own food) se ukrývá naprostá tolerance, když si do Cidrerie přinesete vlastní pohoštění. Případně je k dispozici venkovní gril. Otevřeno mají jen o víkendu.

 

Cidrerie BYOF Bar

První bar, kde vás nevyhodí s vlastním jídlem....


 

%C4%8D%C3%ADsla/orange-02.jpgForum Karlín
Jedno z nových míst, které pravděpodobně brzy přitáhne hudební komunitu do Karlína.  Nová multifunkční hala s kapacitou až tří tisíc míst byla otevřena v sousedství newsroomu Economie.
Už ve středu 11. června v ní zahrají američtí Nine Inch Nails, ve čtvrtek 12. června se těšte na vystoupeníí britské skupiny Kosheen. "V srpnu se sem chystají i kalifornští Queens of The Stone Age," dodává Tomáš Pavlík z PR oddělení provozující firmy.

 

Forum Karlín

Administrativně společenský projekt v Karlíně...

album/News_Model_News/691/Forum_Karlin.jpg

 

%C4%8D%C3%ADsla/blue-03.jpgGinger & Fred Restaurant
Tančící dům na Rašínově nábřeží se po letech konečně více otevírá návštěvníkům. Nějakou dobu už uvnitř funguje Galerie Art Salon S, před pár týdny byla zprovozněna i umělecká restaurace v nejvyšším patře této unikátní stavby.
Menu restaurace pojmenované po slavných tanečnících vychází především z francouzské kuchyně, ručí za něj šéfkuchař Rudolf Doležal. Vedle jídel a nabídky vín si můžete vychutnat i unikátní 360stupňový výhled na celé město.

 

Ginger a Fred

Nová restaurace v Tančícím domě....


 

%C4%8D%C3%ADsla/pink-04.jpgMuzeum Grévin
Po kanadském Montrealu je Praha teprve druhou celosvětovou pobočku francouzského Musée Grévin. V muzeu voskových figurín v Celetné ulici najdete ve třech patrech a na ploše 3000 m sochy 80 postav z českého i světového showbyznysu, historické osobnosti i postavičky ze světa pohádek.
"Téměř polovinu osobností, s nimiž se u nás setkáte, tvoří české celebrity. Tvorba jedné sochy trvá minimálně tři měsíce a náklady na ni začínají na milionu korun," uvedla PR manažerka muzea Linda Hodíková.
Na sobotu 14. června večer je naplánovaná muzejní párty, při které vystoupí finalisté SuperStar, ke každé vstupence na tuto akci získáte druhou zdarma.

 

Musée Grévin

Muzeum voskových figurín. V Praze funguje od května 2014. V budoucnu přibude i...


 

%C4%8D%C3%ADsla/green-05.jpgKomunitní zahrada Smetanka
Další zelený bod na mapě městského zahradničení vyrostl na konci měsíce mezi hlavním nádražím a Riegrovými sady. Krom bedýnek pro zeleninu najdete ve vnitrobloku živnou půdu pro sousedská setkání, koutek pro dětské hry či kulturní akce.
"Letní akce nyní plánujeme - chystáme zahradnické workshopy nebo letní kino," naznačuje ze zahrady Martina Brehmerová. Ceník za pronájem 1 m se pohybuje od 1050 do 1450 korun.

album/News_Model_News/691/ZahradaSmetanka1.jpg

 

%C4%8D%C3%ADsla/red-06.jpgK The Two Restaurant 
Nová restaurace mezi Palladiem a Těšnovem potěší především milovníky indické kuchyně. Písmeno "K" v názvu odkazuje ke slavnému království Kapurthala, které bylo proslavené přepychem a neobyčejně vytříbeným jídlem, kuchyní a servisem. Na tuto tradici se snaží navázat dvojice bratrů. "Kromě skvělého jídla vás čeká i krásné a autentické prostředí," doplňují.

 

K The Two Brothers Restaurant

Indická restaurace v centru Prahy...


 

%C4%8D%C3%ADsla/orange-07.jpgN5 Café
Smíchovský akcelerátor Node5 se před měsícem rozrostl o další start-up, tentokrát vlastní kavárnu N5 Café. Přístupná je však pouze členům Node5 a jejich hostům. Ti mohou ochutnat i místní speciality, jako je vegan friendly sandwich s uzeným tofu nebo banánový chléb.
Krom občerstvení a kávy pro místní začínající firmy nabízí i prostor pro setkávání lidí z technologické komunity ve formátu Open Coffee. Sousední prostory kavárny si můžete pronajmout pro vlastní byznys, za 390 korun měsíčně je možné využít 40 hodin pro práci. Otevřeno mají od pondělí do pátku. 

 

N5 Café

Pražský akcelerátor Node5 oficiálně spustil svůj nový počin s názvem N5 Café....


 

%C4%8D%C3%ADsla/blue-08.jpgOgivi
Po vzoru parfumerie si dovolíme navrhnout, aby se těmto obchodům říkalo kandelerie. Ogivi je totiž specialista na svíčky a další vonné artefakty.
"Zákazníkům právě představujeme úplnou novinku v oblasti interiérových doplňků, vonné koule od L´Artisan Parfumeur – ručně vyráběné keramické koule, které obsahují vonnou pryskyřici a provoní interiér až na dva roky," popisuje zástupkyně Ogivi Míša Raková. 

 

Ogivi

Prodej a distribuce luxusních svíček....

album/News_Model_News/691/ogivi1.jpg
 

%C4%8D%C3%ADsla/pink-09.jpgPankrácký Rynek
V pankrácké tržnici s obchůdky s vybranými potravinami začalo konečně tlouct i srdce tohoto místa - restaurace Perfect Bistro. "Primárně se chceme zaměřit na středoevropskou gastronomii s prvky inspirace z dalších částí Evropy a středomoří," říká šéfkuchař Filip Sajler. (Ano, ten kluk v akci.) Tím, že používané potraviny nemusí cestovat na talíř přes půl světa, se udržují čerstvější a hodnotnější.
Tento týden je ve znamení jahodových hodů. Dali byste si radši vepřovou kotletu z Bydžova s jahodovo-vinnou omáčkou a jasmínovou rýží nebo máslovou rybu na bylinkách s rukolovým salátem z jahod?

 

Pankrácký rynek

Poctivé potraviny pod jednou střechou....


 

%C4%8D%C3%ADsla/green-10.jpgRestaurant Salabka
Restaurant nabízí pod vedením šéfkuchaře Pavla Veltruského sluneční kuchyni neboli cuisine du soleil, tedy moderní pojetí jihofrancouzských a provensálských jídel připravovaných z čerstvých a sezonních surovin. Najdete ho na místě, kde už za doby Karla IV. byla vinice. Salabka patří k několika málo místům v Praze, kde se víno nejen pěstuje, ale také zpracovává.
V červnu servírují letní menu: tuňákové carpaccio se salátem Niçoise a křepelčím vajíčkem, studené avokádové velouté, grilované jehněčí filátko se středomořskou zeleninou, francouzské kachní prso s listovým špenátem a konfitovaným citronem... Máte chuť?

 

Salabka restaurant

Spojení krásného, romantického, ale zároveň moderního prostředí s nápaditou Sluneční...

album/News_Model_News/691/Salabkainterier.jpeg

 

%C4%8D%C3%ADsla/red-11.jpgShouhei Pole Dance
Nové taneční studio pro výuku tance u tyče otevřelo své brány na Arbesově náměstí nedaleko Andělu. "Naším lákadlem jsou dva útulné sály s menším počtem tyčí, které zajistí osobní přístup lektorky," popisuje spoluzakladatelka Shouhei Irena Jílková.
Kurzy jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé, krom samotného tance se můžete přihlásit i na stretching nebo fitness. Od konce června se podle provozovatelů můžete těšit na workshopy, které budou zaměřeny na taneční sestavy.

 

Shouhei Pole Dance

Taneční studio....


 

%C4%8D%C3%ADsla/orange-12.jpgVelemlokárium
Na konci května se do nového pavilonu pražské zoo nastěhovali opravdu exotičtí obyvatelé - největší obojživelníci na světě, velemloci čínští. Pozorovat je můžete v pěti vodních nádržích. V té nejmenší je navíc umístěna otáčivá videokamera. Vždy v poledne se uvnitř pavilonu spustí noční režim, kdy jsou zvířata o poznání více aktivní.
Spolu s velemloky můžete zajít pozdravit i mohutného jedovatého hada chřestýšovce mangšanského nebo unikátní želvu dlaždicovitou. Co by tomu asi řekl Karel Čapek jako autor Války s mloky?

 

Velemlokárium

Světově unikátní pavilon....


 

V článku prozatím chybí nová kavárna Café U Zrcadla a nová restaurace Prostor v Lidické ulici na Andělu, které dosud neposlaly odpovědi na anketní otázky. Jakmile tak učiní, dáme vám o tom vědět na našem Facebooku.


MAPA


Pokud kdykoli objevíte nějaký nový podnik v centru nebo na okraji Prahy, cokoli od nové restaurace po dětské hřiště, dejte nám prosím echo na mail lukas@citybee.cz. Díky!

[LukasRozmajzl%286%29.jpg]

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!