Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Musée Grévin

Praha 1, Celetná 15, 11000

zpět na výpis
 
Musée Grévin

Muzeum voskových figurín. V Praze funguje od května 2014. V budoucnu přibude i čokoládová expozice.

Telefon:226 776 776

Návštěvníci se v pražském muzeu mohou setkat s Karlem IV., Svatým Václavem, Charlie Chaplinem, Louisem Armstrongem, Janem Ámosem Komenským, Mozartem, Václavem Havlem, Janem Třískou, Karlem Gottem, Helenou Vondráčkovou či Lucií Bílou. Nechyběly ani postavičky ze světa pohádek, třeba Krteček či Spejbl a Hurvínek.

První Grévinovo muzeum bylo otevřeno v roce 1882 v Paříži. Další pobočky kromě Prahy jsou v Montréalu a Soulu.

Po chystané rekonstrukci vznikne v roce 2019 nová kulturně-společenská atrakce. Novináře o tom v květnu 2018 informovala Daniela Pedret, která Grévin mediálně zastupuje. Z muzea s novými majiteli nezmizí voskové celebrity. Nově přetvořený prostor funkcionalistické budovy v Celetné ulici nabídne nové expozice. "Vedle muzea, které představí historii čokolády, zůstanou v muzeu i voskové celebrity a přidá se záhadný a pohádkový svět pražských legend. Všechny atrakce budou mít společného jmenovatele - čokoládu," sdělila Pedret.

Celetná 15
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: