Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Festival smažáků, Vietnam na náplavce, piknik v parku, Pulp Fiction i Bouře na...

doporučujeme | 28. 7. 2023

Před námi je poslední červencový víkend, a to znamená jediné: Půlka prázdnin je v tahu! Naštěstí v Praze doženete resty snadno. Do letního kina zajděte třeba na Pulp Fiction nebo Klub rváčů. Piknik si vychutnejte v Karlíně či na Vinohradech. Chcete cestovat? Zkuste vietnamský trh na náplavce. Je libo zůstat v Česku? Tak hurá na festival smažáků!

P.S. V rámci shakespearovských slavností se můžete těšit na pořádnou Bouři.



NOVÁ HOLKA
V pátek v poledne by se měla konečně otevřít nová lávka HolKa, která propojí Holešovice, Štvanici a Karlín. Místní podnik rozdává na oslavu 100 piv zdarma.
Více➠ZDE

Dyzajn Market: Poznejte více než 180 lokálních dyzajnérů, tvůrců a kulinářských mágů, u kterých si koupíte parádní šaty k moři, nové originální hrnečky i chutné veganské jídlo. Vstup je zdarma. Více➠ZDE

Letní piknik: V pátek a v sobotu se na Vinohradech budou podávat vietnamské speciality a pít prosecco. Více➠ZDE V Karlíně v neděli pro změnu ochutnáte maso z grilu a ústřice. Více➠ZDE Piknikové deky s sebou!

Festival smažáků: Smažené tvarůžky, smažené trojhránky hermelínu v chilli strouhance, smažený irský cheddar i dvojitý 45% smažený eidam v domácí bulce... A k tomu na čepu zajímavá piva. Více➠ZDE



TIP PARTNERA CITYBEEKENDu
Na festivalu Let It Roll v termínu od 3. do 5. srpna vystoupí více než 240 umělců. Mezi hlavní hvězdy letos patří Chase & Status, Andy C, Camo & Krooked b2b Mefjus, Dimension, Sub Focus a Wilkinson.
Více➠ZDE

Letní kino: Z programu všech pražských letních kin jsme vybrali kultovní Pulp Fiction (91 %) Více➠ZDE nebo Klub rváčů (88 %). Více➠ZDE Případně můžete zkusit českou klasiku Kouř (79 %) Více➠ZDE či snímek Jára Cimrman ležící, spící (87 %). Více➠ZDE

Nejpálivější: Patříte mezi milovníky chilli a rádi zkoušíte nové věci? Pak si vyrazte spálit pusu do Počernického pivovaru, kde se podává speciální chilli menu okořeněné pálivými drinky. Více➠ZDE

Vietnam na náplavce: S košíkem nebo síťovkou vyrazte pro čerstvé bylinky, exotické ovoce i na vietnamské jídlo. Těšit se můžete na bánh xèo, bánh tráng, šťávu z cukrové třtiny nebo slanou kávu. Více➠ZDE



KAM NA VÝSTAVU #1
Prohlédněte si výstavu Jany Šárové v Galerii Václava Špály. Její obrazy jsou magické a plné barev. Jedná se o jakési vizuální labyrinty sestavené z příběhů a emocí, které jsou informací o vlastním životě autorky a zároveň odkazují k jiným kulturám.
Více➠ZDE



KAM NA VÝSTAVU #2
Jedinečný meditativní zvukový zážitek na vás čeká v Galerii Rudolfinum. Ticho a klid jsou hlavním tématem ambientní hudby, kterou pro instalaci NAVE připravil britský umělec a producent Brian Eno.
Více➠ZDE



KAM NA VÝSTAVU #3
Móda je plná rozporů. Zahaluje i odhaluje. Přijďte i vy odhalit kouzlo módy 60. let a zajděte na expozici módních kousků ze sbírky Alexandre Vassiljev, doplněné a konfrontované uměleckými díly ze sbírek Musea Kampa.
Více➠ZDE

CityBee zve do… Studia Alta

Kulturní centrum Studio Alta je věrné svému mottu být „Neustále v pohybu“. Postupně prošlo Holešovicemi, Invalidovnou a od letoška vrací život do budovy bývalého Panského pivovaru v Libni.

Alta je dlouhodobě zaregistrovaná na CityBee, takže pozvánky na jejich akce najdete i u nás na webu. Teď sice mají několik dní volno, ale zapište si do kalendářů, že už v půlce srpna jste zváni na performance o tom, kde je rozdíl mezi ženou a ovocným stromem? Více➠ZDE V září pořádají oblíbené vyprávění příběhů u ohně. Více➠ZDE

clanky10/alta_story.jpeg

news

Kam o víkendu s dětmi: Výtvarné dílny, letadla, kolotoč i parkur v Chuchli

Prague Open Air: Vyrazte za populárními koncerty na Občanskou plovárnu

240 umělců celkem? 150 zahraničních hvězd? To je festival Let It Roll 2023!

Kde v Praze hledat prvotřídní zahrádky u restaurací? Tady je 16 extra tipů

víkend

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!