Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Nuda v Brně? V Praze se toho o víkendu děje dost

doporučujeme | 12. 1. 2017

Rozhodně exotický, pestrobarevný a nabitý zajímavým děním. Takový bude tenhle víkend v metropoli. Na úvod servírujeme tři tipy na CELOVÍKENDOVÉ AKCE:

➤ Už jste někdy viděli nějaký íránský film? Napravit to můžete na přehlídce tamní kinematografie v Praze. Dáte si Sen s příchutí pelyňku?
➤ V sousedním Iráku má kořeny studentka sochařství na UMPRUM Barbora Dayef. Její nová výstava je přístupná zdarma.
➤ Dáváte-li přednost bílé barvě, sepsali jsme tipy na nejlepší kopce, kde se v Praze dá bobovat a sáňkovat.

clanky4/RAWArtWrestlingsemifinale2.jpg
Diskohrátky v sobotu večer vystřídá ilustrátorský wrestling.

KAM V PÁTEK TŘINÁCTÉHO

Pátek třináctého je považován za nešťastný den z několika důvodů. Historicky doložené je, že v pátek 13. října 1307 začal francouzský král Filip IV. Sličný s pronásledováním a zatýkáním templářů. Mimochodem, v Latinské Americe koluje spíš pověra o úterý třináctého. Jestli se chcete o prvním ze dvou letošních pátků třináctého bát, tak vzhůru do Muzea strašidel!

Všechny šťastné snoubenky zveme v pátek (a taky v sobotu) na největší svatební veletrh. Večer na vás čekají dvě premiéry - nové akrobatické představení v Cirkusu Mlejn nebo první párty v balkánských rytmech s cedulkou 2017.

KDE SI UŽÍT SOBOTU

Jestli se Ježíšek loni neřídil doporučeními módních jednorožců, můžete nevhodné dárky vyměnit. Už jenom několik týdnů bude v malé zoo u Štěrbohol k vidění bílý lvíček jménem George. Unikátní náplň sobotního večera pak slibuje bitva 20 ilustrátorů, kteří budou před vašima očima tvořit na zadané téma. Nebo si běžte poslechnout Lenku Novou. Je fakt kočka, ačkoli už jí bylo čtyřicet.

clanky4/george.jpg
Stejně jako každý zakrslý králík i roztomilé lvíče jednou vyroste.

KDE V NEDĚLI SKONCOVAT S VÍKENDEM

Aby vám vyhládlo, zajeďte si zabruslit na Kulaťák (je to grátis). Kam potom na pořádné jídlo? Zkuste nedávno otevřenou indickou a thajskou restauraci Grand Rasoi vedle Jiřáku. Nebo od neděle až do konce února můžete za zvýhodněné ceny ochutnávat ve 40 pražských restauracích, které se zapojily do Grand Restaurant Festivalu. Vizuální obžérství pak upekl Jacques-Yves Cousteau v novém filmu s Amelií z Montmarteru v hlavní ženské roli.

clanky4/3211243257.jpg
Amélie v neoprenu (na snímku zřejmě vpravo).

news

NOVÉ PODNIKY: Pivovar na lodi i jídlo na špejlích

Zlepšete se v bowlingu! Pár tipů od trenéra

Nejlepší kopce, kde se dá v Praze bobovat

Buďte zpocení! 7+3 nejlepších saun v Praze

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!