Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Radost rozdá Mikuláš, designSUPERMARKET i ZAZ

doporučujeme | 5. 12. 2016

Už za chvíli budete muset rozdávat dárky vy (pokud vám je tedy nepřinese Ježíšek), tak si užijte týden, ve kterém toho spoustu dostanete. Nějakou tu čokoládku vám dá Mikuláš, pořádný hudební nářez čekejte od francouzské divy ZAZ, o romantiku se postará Biotop Radotín a vaše pletací skills zlepší Klinika. A to ještě zdaleka není všechno.

[15135768_2157071331185705_6634118137355996952_n.jpg]

Pondělí

První den v týdnu tentokrát nebude mít hořkou příchuť, ale bude sladký. Přijde totiž Mikuláš! Kdo byl celý rok hodný, může vyrazit třeba na Výstaviště, kde se kromě rozdávání čokolády bude i zadarmo bruslit. Kdo zlobil a nebojí se hněvu čertů, může klíďo vyrazit taky, a nebo si může vybrat některou ze spousty dalších mikulášských akcí ZDE.

 

Mikulášská na Výstavišti

Výstaviště Praha

05.12. 15:00


 

Mikulášský ohňostroj

OC Letňany

05.12. 14:00

Úterý

Úterý bude ve znamení charity. Na Staromáku budou děti číst pro Kuře, tak si přijďte poslechnout nějakou tu pohádku nebo příběh a koupit knížku. Výtěžek poputuje na sbírkové konto Pomozte dětem. Kdo bude chtít, může si odpoledne vyrobit třeba obálku na dopis Ježíškovi nebo krabičky na vánoční dárky.

 

Čteme pro Kuře

Pomozte dětem

06.12. 10:00

Podpořit kapelu The Tap Tap složenou z (muzikou) postižených hudebníků můžete ve Foru Karlín. Program svými největšími hity odpálí Xindl X a přijde i Dáda Patrasová nebo Tomáš Hanák. A pozor, mikulášská nadílka je v ceně vstupenky.

 

Mikulášská s The Tap Tap

Forum Karlín

06.12. 18:00

Středa

Pokud si chcete ozdobit stromek před panelákem nebo před budovou, kde pracujete, řekněte o tom nejen sousedům a kolegům, ale i MČ Praha 4, která vám věnuje ozdobičky. Cukroví ke stromečku už ale musíte donést sami a zpívat koledy za vás také nikdo nebude.

 

Komunitní zdobení vánočních stromků

Městská část Praha 4

07.12. 12:00

Pletení není jen pro babičky, ale už je zase in. Na Žižkovském Lidovém Učňáku vám ukáží, jak si s jehlicemi neublížit i jak uplést šálu nebo ponožky. Vstupné je dobrovolné.

Z kina Lucerna se na čtyři dny stane malá Asie. Promítat se budou korejské snímky i filmy z Tchaj-wanu a Číny. Před promítáním doporučujeme ještě skočit do nedávno otevřeného obchodu s asijskými delikatesami na Míráku, nakoupit si tam nějaké bonbóny a chipsy a propašovat je do sálu.

 

Filmasia 2016

Axman Production

07.12. - 10.12.

Čtvrtek

Zpěvačka ZAZ je u nás tak populární, že její středeční koncert ve Foru Karlín je beznadějně vyprodaný. Naštěstí se ale ještě dostanete na ten přidaný. Čekejte energickou, hudebně i vizuálně precizní show plnou originálních efektů a kulis. Bude to pecka.

 

ZAZ

Forum Karlín

08.12. 20:00

 

designSUPERMARKET představí pod jednou střechou devadesát mladých designérů a autorských projektů z Čech i ze zahraničí. Nedejte se dvakrát pobízet a navštivte unikátní knihkupectví, kupte si designové tapety nebo vyzkoušejte izraelské šperky.

 

designSUPERMARKET

designSUPERMARKET

08.12. - 11.12.


P.S.: Ve čtvrtek taky vychází nový CityBeekend - tipy na nejzajímavější akce o víkendu v metropoli - a CityBeekend pro děti. Jestli je chcete dostat do mailu, zaregistrujte se. Je to samozřejmě grátis. ;-)

Pátek

Blikání stromečků na náměstích není nic pro vás? Zkuste rozsvícení Biotopu v Radotíně spojené s rozezněním. Připravte si svítidla, hudební nástroje, nebo využijte vyhřívanou dílničku přímo na místě. Romantika může začít.

 

Rozsvícení a rozeznění Biotopu

Biotop Radotín

09.12. 16:16

Tak trochu jinou výstavu uvidíte v Pragovce. Vedle profesionálních obrazů a objektů tu budou k vidění i díla amatérů. Přijďte na vernisáž a zkuste si, zda poznáte, co vytvořila ruka mistra a co namaloval štětec amatérského malíře.

 

POP UP: Jak se rodí hvězdy?

Malováníkreslení.cz, výtvarná škola

09.12. 19:00

Novinky v kinech:

Do kina zajděte třeba na pokračování úspěšné filmové série o upírech Underworld: Krvavé války nebo na bláznivou komedii o ještě bláznivějším vánočním večírku s Jennifer Aniston. Kdo si troufá, může vyrazit na dokument Miluj mě, jestli to dokážeš, který otevírá tabuizované téma sexuální asistence pro hendikepované. Všechny další filmové premiéry pak najdete tady


Divadelní premiéry:

Co dělají kati, když se zruší trest smrti, se dozvíte v Činoherním klubu. Na komorní alegorický horor (nejen) o obludné nadvládě systému nad lidmi a lidí nad morčaty můžete zajít do Vily Štvanice. A aby té hrůzy a zabíjení nebylo málo, v NoDu uvedou hru Ve dne v noci plnou příběhů skutečných obětí teroristických útoků.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!