Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Ožijí kavárny, Pražská tržnice i Piazzeta

doporučujeme | 30. 9. 2016

První říjnový víkend můžete strávit:
A) Pasivně v některé z kaváren. (Startuje totiž fesťák Kavárny naživo a ke kávě se bude servírovat nejen sklenka vody, ale i koncerty, workshopy nebo divadlo.)
B) Aktivně venku mezi baráky. (V rámci Dne architektury se chystá spoustu zajímavých procházek.)
 

FotorCreated-citybeekend.jpg

MINT: Weekend Market/ Zlatý den Zlaté Prahy/ Open Square

PÁTEK VEČER 
Narazte si kapitánskou čepici a rozhoupejte boky, swingová loď vyplouvá na svou poslední plavbu. Jiná šance k drhnutí paluby střevíci už nebude! Trsat se bude i v Radlické na Retro Party, ale trochu víc oldschoolově a s cukrovou vatou v ruce.

Fesťák 4+4 dny v pohybu obsadí nevyužívané Radniční domy v centru. Bude-li vám stačit dech, můžete to tu rozbalit hned první den na koncertě nebo na opening party. Cestou domů z pařby to vezměte přes vědeckou laboratoř. Díky Noci vědců se tu bude bádat do noci.

vedec.jpg

Voda je nádherná i v noci a obzvlášť ta, co poteče na ČVUT Fakultě stavební. Přijďte se podívat na model slalomové dráhy pro letní olympijské hry 2020 v Tokiu.

SOBOTA
Farmářské trhy dnes nechte plavat, vyrazte radši nakupovat designové kousky do Holešovic. Pražská tržnice se mění v rejdiště plné designu, módy, delikates a dobré kávy (více informací najdete zde). Je libo něco ostřejšího? Za feferonkami, tabascem a jalapeno papričkami musíte na náplavku.

Na Piazzetě Národního divadla se bude bubnovat, tančit i plivat oheň. Až vás to tu přestane bavit, přesuňte se před Rudolfinum na koncert, workshop kaligrafie nebo si tu vyzkoušejte, jaké je to být uprchlíkem.

open-square-na-web-1024x684.jpg

Akce Otevřené Palachovo náměstí nabídne výstavy, přednášky, workshopy, divadla, koncerty, urban walks či debaty s architekty a umělci.

NEDĚLE
Pánové se mohou v neděli zašít v divadle ABC na Mistrovství ČR v Pole Art 2016 nebo vyrazit za sportem na Ladronku. Registrace na ADRA běh je možná i na místě, ale je třeba přijít včas.

Ještě než k nám opět vpadne americký Halloween, doporučujeme vychutnat si japonskou podzimní slavnost Akimacuri na baseballovém stadionu Kotlářka. Budou japonské pochoutky (mňam!) i ukázky tradičních bojových umění (au!). Večer to v Lucerně rozbalí britský zpěvák a skladatel Passenger a jeho banda.

11289603_917005491706471_5423671840966948165_o.jpg

Prarodiče si na Poupění zasoutěží společně s vnoučaty. Jednou pomůže babička (dědeček) vnučce (vnoučkovi), podruhé vnučka (vnouček) babičce (dědečkovi).

PRO DĚTI
V městečku Tvrze HUMMER, které se ukládá k zimnímu spánku, čeká v sobotu děti celodenní rej klaunů, šašků, žonglérů, zpěváků a artistů.

Muzeum Karla Zemana slaví 4. narozky, šlape dál a vy můžete s ním. Vklouzněte s dětmi do pruhovaných triček a vyrazte na cyklojízdu. Domů to švihněte přes Kampu, hoďte kola do trávy a počkejte, až dorazí babička s dědou. Festival Poupění Strýt tyjátr totiž přichystal soutěže pro děti a prarodiče. Vy máte volno!

V neděli můžou holky pomáhat čarodějnici péct pavoukové palačinky a kluci zase princi krmit strašlivého draka. Obora Hvězda se změní v Pohádkový les.

news

Šest nových podniků, které byste neměli přehlédnout
ROZHOVOR: V Holešovicích chceme vybudovat novou ulici​
O víkendu se otevře po vzoru Londýna nové velké tržiště
V půlce října začne SIGNAL Festival - Víme, co se chystá

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!