Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Top 10 týdne: Polívková smršť a potopený Titanic

doporučujeme | 7. 2. 2016

Nový týden bude plný „katastrof“. Anděl zasáhne smršť (naštěstí jen polívková), do Letňan připluje Titanic a v Basement baru se bude vzpomínat na nedávno zesnulého Davida Bowieho. Naštěstí nás čeká i zábava, a to na Masopustu a následné zabijačce nebo na cestovatelském stand-upu Ladislava Zibury. Podcenit bychom také neměli přípravy na Valentýna.

titanicova.jpg

Pondělí

Pokud jste fanoušky Super Bowlu, tak se pondělním kruhům pod očima a možná i nějaké té společenské únavě nevyhnete. Ještě štěstí, že se hned v pondělí na Andělu rozpoutá polívková smršť a z případné kocoviny vás spolehlivě dostane.

 

Polívková smršť

ERGO Aktiv, o.p.s.

08.02. - 12.02.

Zatímco na Andělu to zavoní po majoránce či houbách (tedy konkrétně v pondělí spíše po thajské polévce Tom Yum), v Museu Kampa můžete očekávat závan modré. Odstartuje tu totiž výstava mistra abstraktního umění Františka Kupky s názvem Vanoucí modře.

 

František Kupka: Vanoucí modře

Museum Kampa

08.02. - 22.05.

V Aeru vás čeká první cestovatelský stand-up v dějinách poutnictví. Ladislav Zibura bude bez servítek vyprávět o své čtyřicet dní dlouhé cestě do Jeruzaléma. Těšit se můžete na vyprávění cynického kavárenského povaleče plné nekorektního humoru. 

Úterý
Masopustní úterý doporučujeme strávit na Břevnově, jak jinak než v maskách a s řehtačkami v ruce. Masopustní průvod vyrazí od KC Kaštan a skončí u hotelu Pyramida pravou českou zabijačkou s posezením, hudbou a tancem. Pokud nemáte masku, zajděte alespoň na čerstvé jitrničky, jelita, tlačenku, guláš a pivo.

 

Břevnovský masopust

Spolek břevnovských živnostníků

09.02. 16:00

Středa
Ve středu do Letňan připluje výstava Titanic. U vstupu dostanete palubní vstupenku se jménem cestujícího, který v době katastrofy na Titaniku byl a vrátíte se o více jak 100 let zpátky na palubu zaoceánského parníku. Uvidíte stovky originálních artefaktů vyproštěných ze slavného vraku a v kajutách, strojovně nebo v jídelně nasajete atmosféru přepychu a technického pokroku počátku 20. století.

 

Titanic

PVA EXPO PRAHA

10.02. - 30.06.

Zatímco v Letňanech se bude plout Atlantikem, v Chuchli zakotví Pražský pohár v běhu na lyžích. Doufejme, že sníh ještě vydrží. Zatím se v Chuchli běžkuje na okruhu dlouhém cca 500 m, takže to vypadá nadějně.

 

Pražský pohár v běhu na lyžích

SkiPark Praha

10.02. 15:00

Čtvrtek
Kino Lucerna a Evropský dům od čtvrtka ovládnou bulharské filmy. K vidění budou nejnovější bulharské hrané i dokumentární filmy, letos poprvé i kraťasy. Pozor, zatímco do Lucerny je vstup za stovku, do kina Evropský dům se dostanete úplně zadarmo.

 

Festival bulharských filmů 2016

Bulharský Kulturní Institut

11.02. - 17.02.

Valentýn se blíží, takže jak pánům, tak dámám doporučujeme zmapovat terén a patřičně se připravit. Muži by měli věnovat pozornost premiéře Manon Lescaut v Národním a včas pro sebe a svou milou koupit lístky na tohle zamilované představení.

 

Manon Lescaut - Premiéra

Národní divadlo

11.02. 19:00

Dámy by měly vyrazit do restaurace Epopey na pořádnou nakládačku. Výprasku se však rozhodně bát nemusí. Na workshopu se nebudou trénovat kopy a údery, ale bude se nakládat sýr do sklenic. Valentýnský dárek pro muže jak vyšitý!

Pátek
Zavzpomínejte v Basement Baru na hudební legendu Davida Bowieho, koukněte na filmy, v kterých si zahrál, a poslechněte si jeho hudbu. Vstup je zdarma a možná přijde i Ziggy Stardust nebo Thin White Duke.

 

Batsave Tribute to David Bowie

Basement bar

12.02. 20:00

Novinky v kinech:

 

Deadpool - Premiérový víkend

CinemArt

11.02. - 14.02.


 

Decibely lásky - Premiérový víkend

FALCON a.s.

11.02. - 14.02.


 

Taxi Teherán - Premiérový víkend

Film Europe

11.02. - 14.02.


 

Agenti Dementi - Premiérový víkend

Intersonic spol. s.r.o.

11.02. - 14.02.

Divadelní premiéry:

 

Enola - Premiéra

Cirkus Mlejn

09.02. 20:00


 

Manon Lescaut - Premiéra

Národní divadlo

11.02. 19:00


 

Svatba pozdního léta - Premiéra

Činoherní klub

19.02. 19:30

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!