Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
února

František Kupka: Vanoucí modře

Museum Kampa

zpět na výpis akcí
 

Výstava Vanoucí modře je rozsahem nevelký, nicméně obsahově zajímavý projekt.

Začátek:08. 02. 16
Konec:22. 05. 16
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Museum Kampa historicky prezentuje osobnost a tvorbu Františka Kupky, jednak ve stálé expozici, která prezentuje díla, které sběratelka a mecenáška Meda Mládková darovala městu Praze, a jednak i v dílčích výstavních projektech. Naší vizí je ukázat nezastupitelný podíl, který měl František Kupka na vzniku a principech „abstraktního“ umění, a postupně poukázat na všechny důležité aspekty a milníky jeho díla.

Výstava Vanoucí modře je rozsahem nevelký, nicméně obsahově zajímavý projekt, který je zacílený na soubor obrazů Vanoucí modře a souvislosti jeho vzniku. Chceme ukázat, jakým způsobem umělec uvažoval a tvořil. Na třech existujících malbách se stejným názvem Bleus Mouvants / Vanoucí modře (sbírka Musée National d´Art Moderne Paris – Centre Pompidou; Národní galerie v Praze a soukromá sbírka v Londýně) chceme demonstrovat Kupkovu ideu nekonečného, stále se opakujícího pohybu, který je zachycen pomocí propojených a kontrastních barevných hmot, evokujících pohyb mořských vln. výstavu připravuje kurátorka Helena Musilová ve spolupráci s expertkou na dílo Františka Kupky Markétou Theinhardt, působící na pařížské Sorbonně, autorky řady textů a publikací o Kupkovi a umělecké scéně jeho doby.

Museum Kampa
Tel: 257 286 147
U Sovových mlýnů 2
Praha 1, 118 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: