Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit v září v Praze zadarmo?

doporučujeme | 31. 8. 2015

Léto sice končí, skvělé volně přístupné akce však z pražských ulic, parků a barů nemizí. A že nejde o druhořadé eventy! Těšit se můžete na Ladronkafest, Sporťáček, Prague Fashion Market, Pražské cyklozvonění, Zažít město jinak, Noc vědců a další pecky!

[oko6.jpg]
Zažít město jinak

1.-8. září - Vyšehrátky
Interaktivní festival určený zejména pro rodiny s dětmi po roce obsadí Vyšehrad. Vstup do areálu je zdarma stejně jako odpolední večerníčky, koncert Poletíme?, vystoupení Bratrů v tri(c)ku, zápas v kin-ballu. Za pohádky, workshopy, bojovky a program pro školy se platí.

 

Vyšehrátky 2015

Studio DAMÚZA

01.09. - 08.09.

1.-26. září - Festival fotosféra 2015
Fotografický festival podruhé prozáří Holešovice. Na deseti adresách ukáže nejširší novinky ze současné fotografické sféry. Grátis bude slavnostní zahájení akce HolešoviceNOW, setkání s italským fotografem Giannim Russo i vstup na výstavu Mirkosvěty Františka Weydy. 

 

Festival Fotosféra 2015

Fotosféra

01.09. - 26.09.

1. září - Flashmob bublifukový den
Jeden z největších flashmobů se uskuteční v úterý na Staroměstském náměstí. Že nevíte, o co jde? Doražte na Staromák se schovaným bublifukem, po hvizdu píšťalky začněte "bublifukovat", po 15 minutách se otočte a jděte domů.  

 

Flashmob Bublifukový den

Bublifukový den

01.09. 19:00

3. září - Veřejný dům
Výstavy rezidenčních umělců, videoart, divadlo, film i hudba naplní všechny prostory smíchovské fabriky. Organizátoři slibují inspirativní, nekonvenční a hlavně událostmi nabitý večer. 

 

Veřejný dům // Public House

MeetFactory

03.09. 19:00

4. září - Den otevřených dveří v Museu Kampa
Paní Meda Mládková, zakladatelka Musea Kampa, slaví 96. narozeniny a vy můžete slavit s ní! Pro všechny příchozí budou volně přístupné výstavy Františka Kupky a Kamila Lhotáka. 

 

Den otevřených dveří v Museu Kampa

Museum Kampa

04.09. 10:00

4. září - Přátelství bez hranic a Vůně Asie
Před obchoďákem na Pankráci se uskuteční festival plný vietnamských umělců. Cílem je zvýšit povědomí Čechů o problematice integrace Vietnamců a zároveň je aktivně zapojit do procesu začleňování. Součástí bude i gurmánský festival Vůně Asie, na kterém můžete okusit dobroty z Vietnamu, Japonska, Thajska a Indie.

 

Přátelství bez hranic

OC Arkády Pankrác

04.09. 10:00


 

Gurmet festival Vůně Asie

OC Arkády Pankrác

04.09. 10:00

5. září - Sporťáček
Během prvního zářijového víkendu si budou moci děti v areálu Hamru Braník opět vyzkoušet nejrůznější sporty a vybrat si ten, který je baví nejvíce. Na výběr budou mít z více než 120 možností, jak trávit volný čas. Letos poprvé mají děti vstup zdarma. Pokud se dospělí zaregistrují do spolku Sporťáček, mají také vstup grátis.

 

Sporťáček 2015

Hamr sport Braník

05.09. 10:00

5.-13. září - Dny evropského dědictví
Dny evropského dědictví každoročně v září otevírají veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. V Praze se těšte na 53 památek a 28 doprovodných akcí.

 

Dny evropského dědictví 2015

Sdružení historických sídel Čech, Mor…

05.09. - 13.09.

5. září - Křivá polévka
Zahnutá mrkev, malá brambora i žlutý květák. To je jen hrstka "nechtěných" surovin, které chutnají stejné jako rovné, velké potraviny, ale v obchodech je nechtějí. A právě z 250 kilogramů takových surovin se bude na piazzettě vařit pro 2000 lidí polévka.

 

Křivá polévka

Zachraň jídlo

05.09. 10:00

5. září - KampArt
Loď Petra na pražské Náplavce zaplní interaktivní art-hudební festival KampART. Hlavním tahákem bude americká hvězda DJ Jay Haze, který u nás ještě nikdy nehrál. Fesťák nabídne i další DJs, grafitti jam, fotografickou výstavu a spoustu zábavy.

 

KampART

Na Hradbách

05.09. 12:00

5. září - Ještěrka Cup 
Vždycky vás v obchoďácích fascinovaly vysokozdvižné vozíky? Pvní zářijovou sobotu se můžete jít kouknout na jejich závod na Letenské pláni proti stadionu Sparty. Pokud vlastníte platné oprávnění k jejich řízení a troufáte si na náročné disciplíny, můžete se zúčastnit také.

 

Ještěrka Cup 2015

Linde Material Handling Česká republi…

05.09. 08:30

 

6. září - Opera v Šárce
Chcete zadarmo a v přírodě slyšet operu, za kterou byste v Národním zaplatili velké peníze? Vypravte se do přírodního divadla v Šárce na operu Antonína Dvořáka Rusalka. Vystoupí sólisté, orchestr a sbor Národního divadla.

 

Opera v Šárce - Rusalka

Městská část Praha 6

06.09. 14:00

8.-12. září - Asean film festival
V kině Lucerna se uskuteční ASEAN Film Festival. Představí produkci kinematografií zemí jihovýchodní Asie, která se na plátnech českých kin objevuje jen výjimečně.

 

Asean Film Festival

Kino Lucerna

08.09. - 12.09.

9. září - Vědecký jarmark 
VŠ a SŠ, vědecké ústavy i komerční subjekty se ve svých stáncích pokusí ukázat, že věda je všude kolem nás a že je potřeba v každodenním životě. Návštěvníci si budou moci pokusy sami vyzkoušet nebo si ověřit své znalosti v soutěžních kvízech.

 

Vědecký jarmark 2015

Věda nás baví

09.09. 08:30

11.-12. září - Prague Fashion Maket
Trh s nezávislou módou, šperky a designem se tentokrát odehraje v prostorách Nákladového nádraží Žižkov. Takže ať bude venku k padnutí, nebo budou padat trakaře, vy si můžete v klidu nakupovat. Volně přístupné budou i některé výstavy.

 

Prague Fashion Market

Nákladové nádraží Žižkov

11.09. - 12.09.

11.-12. září - Local Food Market
Součástí Prague Fashion Marketu bude i Local Food Market. Jak už jméno napovídá, díky němu budete moci okusit největší lahůdky lokální kuchyně. Nezapomene se ani na vegany a vegetariány.

 

Local Food Market

Nákladové nádraží Žižkov

11.09. - 12.09.

12. září - Ladronkafest
Největší volnočasový festival ve střední Evropě spojující sport, kulturu, hudbu, umění, adrenalin, show a zábavu, se bude tradičně konat na Ladronce. Vyzkoušejte si na vlastní kůži nejrůznější sporty i kreativní workshopy, poslechněte si koncerty, DJs a zkoukněte exhibice extrémních sportů.

 

Ladronkafest

Usedlost Ladronka

12.09. 11:00

12. září - Pražské cyklozvonění
Z řady míst po celé Praze vyrazí cyklistické pelotony na smíchovskou náplavku.  Namísto parkoviště u Jiráskova mostu zaplní prostor dětské tržiště, přehlídka módy na kolech, z části komunikací se zase stanou dráhy určené pro jízdu na elektrokolech, segwayích, městských kolech a dalších vozítkách. 

 

Pražské cyklozvonění 2015

Městská část Praha 5

12.09. 10:00

12. září - Braník sobě
Pouliční festival pohltí Braník. Na celý den odsud zmizí auta a místo nich vznikne místo na hraní a setkávání, zavoní domácí dobroty a na pódiích se bude hrát hudba a divadlo. Zapojit se může každý - vytáhnout šachový stolek, staré fotky nebo třeba pletení.

 

Braník sobě

Náš Braník

12.09. 11:00

13. září - Podzimní blešák ve Fabrice
Pokud máte pocit, že je třeba razantně obměnit šatník, můžete se vypravit do MeetFactory. Na podzimní kousky a zajímavé modely narazíte v některém ze 70 stánků na místním blešáku.

 

Podzimní blešák ve fabrice

MeetFactory

13.09. 12:00

18. září - Steampunkový piknik
Piknik ve Stromovce, smyčku filmů z dávnověku i odpovědi na otázky ohledně steampunku se dočkáte v planetáriu ve Stromovce i bezprostředně v jeho okolí. Akce se koná za jakéhokoli počasí.

 

Steampunkový piknik

Městská knihovna v Praze

18.09. 17:00

19.-20. září - Zažít město jinak
Tisíce Pražanů ve spolupráci s iniciativou Auto*Mat promění své okolí v lepší místo pro život díky sousedské slavnosti Zažít město jinak. Na desítkách míst utichne automobilový provoz, který udělá místo pouličnímu životu, hudbě, divadlu, tvůrčím aktivitám a sousedskému setkávání.

 

Zažít město jinak 2015

Auto*Mat

19.09. - 20.09.

19.-20. září - Dyzajn market podzim
Dyzajn market opět zaplní piazzettu Národního divadla. Těšit se můžete na výrobky 180 designérů, divadlo po děti i dospělé, dětský koutek, módní přehlídky i skvělé jídlo a pití!

 

Dyzajn market PODZIM

Dyzajn market

19.09. - 20.09.

19. září - Stop zevling
Festival bude letos rozdělen do tří částí. První nabídne speciální zápas v zorbingových koulích, druhá turnaje v osmi sportovních disciplínách a třetí pak skateboardové a longboardové závody i gastrofestival. K tomu budou hrát kapely a DJs.

 

Stop Zevling 9

Skatepark Černý Most

19.09. 10:00

19.-20. září - Vinobraní na Pražském hradě
Vinobraní přinese spoustu ochutnávek vín a burčáku, cimbálovku i ukázky tradičních řemesel. Po oba dva dny budete moci navštívit produkční zahrady, kde se pěstují tisíce orchidejí, anturií a gerber pro výzdobu Hradu.

 

Vinobraní na Pražském hradě

Pražský hrad

19.09. - 20.09.

20. září - Veggie Náplavka
Pokud patříte mezi vyznavače bezmasé stravy, nebo si jen na jeden den chcete pochutnat na veganských pokrmech, vypravte se ke konci září na Náplavku. Kromě rozmanité stravy vás tu čekají i workshopy, kuchařské show, hudba, program pro děti a nejrůznější soutěže.

 

Veggie Náplavka 2015

Vegan Fighter

20.09. 10:00

23. září - Otevření Freeshopu
Umíte si představit místo, kde byste nechali věci, které už nepotřebujete a zase si vzali jiné, které by se vám hodili? Přesně takové by mělo být nové sběrné místo v centru Klinika.

 

Otevření Freeshopu

Freeshop

23.09. 18:00

25.-26. září - Vinobraní na Grébovce
Výtečné víno i burčák nabídne Vinobraní na Grébovce. Malá ochutnávka programu, a především letošního burčáku, bude připravena už v pátek na náměstí Míru. To hlavní se tradičně odehraje v Grébovce o den později.

 

Vinobraní na Grébovce

Městská část Praha 2

25.09. - 26.09.

25. září - Noc vědců
Již tradičně bude patřit čtvrtý pátek v září zábavnému setkání vědců s veřejností. Nudit se rozhodně nebudete – čeká na vás energický večer plný show, workshopů, pokusů, populárně laděných přednášek a hudebních vystoupení. Vydejte se za poznáním třeba do pražské hvězdárny a planetária nebo na ČVUT.

 

Noc vědců 2015

Noc vědců

25.09. 17:00


Volně přístupné akce:

[ZADACO.jpg]



Podniky...

Containall
Jedná se o sezonní kulturní centrum vytvořené z přepravního kontejneru. Nic z druhé ruky tu však nenajdete (pokud nevyrazíte zrovna na blešák). Vše je tu neokoukané a originální. Letní kino stále promítá.

 

Containall

Containall je letní sportovně-kulturní centrum vyrobené z lodního kontejneru....

Stalin
Mladším bratříčkem Containallu a žhavou novinkou letošní sezóny je nové kulturní centrum a bar pod kyvadlem na Letné. Vydat se sem můžete nejčastěji za muzikou či na drink. Ani jiné akce výjimkou, třeba food minifesťáčky, blešáky či workshopy. 

 

Stalin

Sezonní kulturní centrum pod kyvadlem...

Pracovna v parku
Hned vedle Stalina se na začátku léta otevřela Pracovna v parku, která se na Letnou přesunula z Riegrových sadů. Nabízí k využití vybavení a internet zdarma. 

 

Pracovna v parku

Pracovní místo na Letné pod kyvadlem s wifi, stolem a zásuvkou....

Tiskárna na Vzduchu
Toto rozkošné místo ve Stromovce se vám vtiskne do paměti tančírnami, koncerty, divadlem či kinem pod širým nebem. Za většinu akcí se platí, najdou se tu ale i eventy, na které je vstup volný.

 

Tiskárna na Vzduchu

Tančírny, koncerty, letní kino, divadlo - pod širým nebem a na jednom místě ve...

Nákladové nádraží Žižkov
Nákladové nádraží Žižkov láká na industriální prostředí, venkovní terasu přímo na perónu nebo třeba letní kino s plátnem přímo v kolejišti. Než se na některou z akcí vydáte, zkontrolujte si, jestli se platí vstupné. Některé akce jsou zdarma, jiné ne.

 

Nákladové nádraží Žižkov

Letní kino, divadlo, film, hudba, výstavy, diskuse, workshopy a mnoho dalšího...

Bajkazyl
Přímo na Náplavce najdete stánek s názvem Bajkazyl. Kromě piva si tu můžete vychutnat hlavně koncerty a mejdany. Každé úterý bude patřit swingové tančírně, soboty zase techno chilloutům. 

 

Bajkazyl

Věříme, že ulice může být nejlepším místem k životu....

Žluté lázně
Pokud vám betonový břeh Vltavy na Náplavce nevyhovuje, zkuste ten travnatý ve Žlutých lázních. Ty nabízejí relaxaci, sport, kulturu, mejdany. Většina akcí je zdarma, platí se jen za velké koncerty, stand upy a speciální sportovní akce.

 

Žluté lázně

Žluté lázně jsou unikátním prostorem s nezaměnitelnou polohou a bohatou historií....

Šlechtovka
Do Stromovky můžete přijít lenošit na deku, grilovat, sportovat či relaxovat. O kulturní program také není nouze. Všechny koncerty přednášky i mejdany jsou zdarma.

 

Bistro Šlechtovka

Nové bistro Šlechtovka od Together Restaurants....

Riegrovy sady
Riegráče jsou místem především pro fanoušky piva a sportu. Na velké zahrádce můžete sledovat hokej, fotbal, nebo co zrovna letí. A tohle léto poletí dokonce i filmy. Každou neděli a pondělí se tu bude na velkém plátně zdarma promítat.

 

Park Riegrovy sady

PARK Riegrovy sady je pivní zahrádka v prostředí jednoho z nejkrásnějších pražských...

Café Neustadt
Na nádvoří Novoměstské radnice se nachází tepající Café Neustadt s výbornou zahrádkou, která přivítá některé akce. Djs (téměř denně), koncerty a folklórní mejdla nejsou výjimkou. 

 

Café Neustadt

Kavárna v budově Novoměstské radnice....

Trojský sklep
Tradiční Trojské filmové léto (přehlídka 16 mm kopií filmů ze soukromých sbírek) bylo přesunuto od Koně na terasu Trojského sklepa. Promítá se pod širou oblohou pod střechou terasy, deky s sebou. Končí se 15. září.

 

Trojský sklep

Vinný sklep navazující na tradici vinařské obce Troja....

Kinobus
Kinobus je pojízdné letní kino, které letos navštíví hned 17 lokalit a promítne 61 filmů. Kinobus nabízí 200 míst k sezení, bezplatnou půjčovnu dek a možnost zakoupení občerstvení.

 

Kinobus

Unikátní mobilní kino....

Cross Club 
Po roce se opět letní kino vrací před CrossClub. Promítat se bude opět zdarma, a to až do konce září.

 

Kino Cross Club

Letní kino před klubem Cross....


 

Chcete mít každý čtvrtek v mailu přehled nejlepších akcí na víkend? Zaregistruj se na CityBee!


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!