Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Ukulele na hradě a v podhradí

doporučujeme | 24. 7. 2015

Poslední červencový víkend vytáhněte svoji nejlepší havajskou košili. Stylově tak zapadnete mezi účastníky největšího a nejodvážnějšího ukulele festivalu pevninské Evropy. Začíná se v pátek cestou ukulele vláčkem na Karlštej, o víkendu rozezní tyto čtyřstrunné minikytary prostory Únětického pivovaru.

 

newsletter2/honoka-and-azita.jpg
Na již třetím Českém ukulele festivalu vystoupí například talentované Havajanky Honoka a Azita. 


Pátek večer
Jak se cítil Emil Zátopek, když vyhrál v roce 1952 olympiádu v Helsinkách? Prožijte si to na den přesně ve stejnou hodinu na stejné délce trati během závodu Zlatá pětka Emila Zátopka  v Edenu. Barevnou pamětní medaili, které je připravena pro všechny účastníky, pak můžete oslavit tancem. V Crossu se rozduní Drumstation párty s britským zastoupením a na lodi Cargo Gallery rozkvetou bratislavské Živé kvety

Sobota
Milé cvičenky a milí cvičenci! Sportu zdar, ve zdravém těle... a tak vůbec. V sobotu nenecháváme žádný prostor pro výmluvy, nepomůže vám ani omluvenka od doktora. Pohybu se prostě nevyhnete. Takže nátělníky a trencle natáhnout a nástup na turnaj v malé kopané, na cyklo závod, hooping nebo na jógu mezi květy v Botanické zahradě. Ani vám radši nebudeme říkat o Žižkovském food festivalu, abychom nenalomili vaše pevné sportovní odhodlání.

newsletter2/hooping.jpg
Na nadační akci Hoop for good se bude celý den kroužit, tančit a zároveň pomáhat.


Neděle
Po vyčerpávající sobotě máte právo si v klidu posedět. Usaďte se například do plážových lehátek ve Žlutých lázních za hudebního doprovodu Dj Dafonica nebo před plátno smíchovského letňáku a zhlédněte oscarového Birdmana. Zvládnout byste mohli i poklidnou vycházku na Vyšehradu s výkladem.

newsletter2/card_birdman_1436078354.jpg
Uspěje ptačí superhrdina Michael Keaton na Broadwayi?


Pro děti
V sobotu jeďte s dětmi na chalupu. Že ji nemáte? Ale máte – přímo v Národopisném muzeu

Tipy mimo Prahu
Teprve před pár dny jste vylezli z promítacích sálů MFFKV, abyste nachytali trochu bronzu, a už je tu Letní filmová škola Uherské Hradiště. Letos za účasti ikony íránské kinematografie Mohsena Makhmalbafa. Jestli máte v pokoji vylepené spíše plakáty Arakainu, No Name nebo Sto zvířat, vyrazte směr Liberec na Benátskou noc.
 


news


7 věcí, které můžeme závidět Žižkovu
Není zahrádka jako zahrádka! Kde najít ty prvotřídní
Do kavárny na šneky v morkové kosti (Velký přehled nových pražských podniků)
15 pražských koupališť, díky kterým zapomenete na moře
 



víkend

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!