Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Top 10 týdne: Akce pod širým nebem a světové hudební hvězdy

doporučujeme | 19. 7. 2015

Léto je v plném proudu a koncerty i filmy se přesunuly pod hvězdnou oblohu. Pouze za těmi největšími umělci se musíme vydat dovnitř. Za slavnými malíři do Veletržního paláce, za jazzmanem Herbie Hancockem do Fora Karlín, za Gary Clarkem Jr. na Pražský hrad.

nalezaka.jpg
Na Ležáka (Žluté Lázně)


Pondělí
Nádvoří Novoměstské radnice je ten pravý prostor pro pořádnou letní párty. V pondělí na plácku před Café Neustadt zahrají Sunflower Caravan. Jako překvapení zazní hned několik nových skladeb chystaných pro třetí album.

 

Sunflower Caravan

Café Neustadt

20.07. 20:00

Chcete se chvíli cítit jako Barack Obama? Pak si zajděte na Pražský hrad poslechnout koncert texaského kytaristy, zpěváka a skladatele Garyho Clarka Jr., který vystupoval i pro amerického prezidenta v Bílém domě. Umělcův jedinečný všeobjímající styl se rozprostírá od blues přes soul, R&B, rock, jazz až po psychedelii, punk a hip hop.

 

Gary Clark Jr.

Pražský hrad

20.07. 20:00

Úterý
Česká kina za sebou sice mají nedávnou premiéru filmu Terminator Genisys, ale opravdoví fanoušci se určitě rádi vrátí na začátek téhle ságy. Setkání s Terminátorem z roku 1984, který se snaží zabít Sarah Conorovou dřív než porodí syna, jenž se má stát vůdcem lidstva ve válce proti strojům, zprostředkuje na velkém plátně letního kina Nákladové nádraží Žižkov.

 

Terminátor

Nákladové nádraží Žižkov

21.07. 21:30

Středa
Vizionáři, proroci a geniální umělci obsadí Veletržní palác, takže pokud zjistíte, že už máte dost vystavování svého těla slunci, zajděte sem. K vidění budou díla Egona Schieleho, Františka Kupky, Johannese Baadera, Heinricha Vogelera, Josepha Beuyse, Jörge Immendorffa nebo Friedensreicha Hundertwassera. 

 

Umělci a proroci. Schiele, Hundertwasser, Kupka...

Národní Galerie - Veletržní Palác

22.07. - 18.10.

Populární pořad Na Stojáka z produkce HBO opět ovládne Žluté lázně. Tentokrát se na pódiu zapotí Lukáš Pavlásek, Petr Vydra, Dominik Heřman Lev a Radek Petráš. Vy se zaručeně potit nebudete. Nebo snad znáte nějaké jiné představení, před kterým se můžete vykoupat, během něj zasmát a po jeho skončení si dát drink? 

 

Na Ležáka - stand up

Žluté lázně

22.07. 19:00

Čtvrtek
Pro lenochy máme dobrou zprávu: Sportem ku zdraví, fotbálkem k penězům. Strorm Club chystá amatérský turnaj, ve kterém ti nejlepší vyhrávají finanční odměnu. Pro loosery je tu novinka - Liga poražených, ve které se hraje o volné vstupy na akce klubu. 

 

Storm Foosball Cup

Storm Club

23.07. 19:00

Pátek
Letos oslavil 75 let a pořád koncertuje. Vykašlete se tedy na to, že se cítíte po pracovním týdnu unavení a vyrazte na jeho koncert. Koncert téhle ikony světového jazzu a jednoho z největších průkopníku jazzové hudby určité stojí za návštěvu.

 

Herbie Hancock

Forum Karlín

24.07. 20:00

Tip mimo Prahu:
Je léto, doba prázdnin a dovolených, a tak je vytáhnout paty z Prahy snazší než kdy jindy. Tentokrát doporučujeme návštěvu Uherského Hradiště a Letní filmové školy  – největšího nesoutěžního filmového festivalu v ČR. Kromě filmů se chystá i divadlo, koncerty, výstavy nebo program pro děti.

 

Letní filmová škola 2015

Letní filmová škola Uherské Hradiště

24.07. - 01.08.

Vyzkoušejte tyto nové podniky:

 

Porto Aperol

Na náplavce pod Vyšehradem zakotvil na konci června nový bar na lodi....


 

Dolce Abbraccio

Dolce Abbraccio není jen zmrzlina a cukrářská výrobna....

Novinky v kinech:

 

Papírová města - Premiérový víkend

CinemArt

23.07. - 26.07.


 

Mallory - Premiérový víkend

Aerofilms

23.07. - 26.07.


 

Bojovník - Premiérový víkend

Forum Film Czech, s.r.o.

23.07. - 26.07.


 

V hlavě - Premiérový víkend

FALCON a.s.

23.07. - 26.07.

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!