Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Top 10 týdne: Jazz, pouliční divadlo i Francie na Kampě

doporučujeme | 12. 7. 2015

Nový týden nasytí tělo i duši. Žaludky gurmetů dostanou zabrat na Francouzském trhu pod Karlovým mostem, duše estétů pak na výstavách v Museu Kampa a Era světě  nebo při koncertech  na Staromáku.

zadvermi2.jpg
Festival Za dveřmi

Pondělí 
Staroměstské náměstí tentokrát místo turistů zaplaví jazz. V rámci jednoho z největších letních jazzových hudebních festivalů v Evropě zde během tří dnů vystoupí světoví hudebníci z USA, Norska nebo třeba Německa.  Vstup na všechny koncerty je zdarma.

 

Bohemia Jazz Fest 2015

Bohemia Jazz Fest

13.07. - 15.07.

Divadlo míří do ulic a to celkem na šest dní. Během této doby se divákům představí akrobati, herci, performeři, hudebníci i velké loutky. Festival pouličního divadla Za dveřmi ovládne nejen centrum města, ale i holešovické Výstaviště. 

 

Za dveřmi 2015

ART Prometheus

13.07. - 18.07.

Úterý
Na francouzské delikatesy, makronky, tartaletky a další dobroty vyrazte na Kampu. Pohodlně se usaďte a při anýzovém aperitivu tak typickém pro Francii si vychutnejte melodie šansonů.

 

Francouzský trh

Kazak Communication

14.07. - 19.07.

Středa
Fandíte současné české alternativě? Pak vás určitě potěší „urban  folk“ zpěvačky a pianistky Marie Kieslowski a kytaristy a zpěváka Davida Pomahače. Hrát se bude křehce a intimně, zpívat se bude o mezilidských vztazích. 

 

Kieslowski

Cargo Gallery

15.07. 20:00

Čtvrtek
V Era světě se chystá výstava dcery nedávno zemřelého komiksového kreslíře Káji Saudka. Malířka Berenika Saudková vystaví svá díla, která jsou něžná i agresivní zároveň a v nichž se skrývá tajemství, které je zlehčeno nadsázkou.

 

Výstava Bereniky Saudkové: LET´S GO!

ČSOB Inspirace

16.07. - 30.08.

Pro všechny, kterým chybí knížka do vlaku či k vodě, je tu knižní bazar v Containallu. Literární perly zde budou k dostání od pěti do padesáti kaček a co víc, peníze půjdou na dobrou věc – na podporu hospicu Cesta domů.

 

Cesta domů

Containall

16.07. 15:00

Pátek
Podle deníku The Guardian patří Museum Kampa mezi 10 nejlepších muzei Evropy. Až si to sem půjdete ověřit, zkoukněte rovnou i výstavu Kamila Lhotáka. K vidění na ní budou rané olejomalby tohoto umělce včetně děl, která ještě doposud nebyla vystavena.

 

Kamil Lhoták

Museum Kampa

17.07. - 18.10.

Tip mimo Prahu:
V Praze to sice žije, ale pokud máte chuť na pořádnou dávku hudby, divadla, workshopů, diskusí a filmů uprostřed industriálna, pak musíte do Ostravy. Na peckovém festivalu Colours of Ostrava tu letos vystoupí např. Björk, Michal Hrůza, Xindl X nebo Sto zvířat.

 

Colours of Ostrava

Colour Production

16.07. - 19.07.

Vyzkoušejte tyto nové podniky:

 

Černá labuť - Art & Event Gallery

Multifunkční prostor v centru Prahy....


 

Café Záhorský

Kavárna, bistro i pekařství...

Novinky v kinech:

 

V hlubinách - Premiérový víkend

Film Europe

16.07. - 19.07.


 

Domácí péče - Premiérový víkend

A-Company CZ

16.07. - 19.07.


 

Bez kalhot XXL - Premiérový víkend

Warner Bros. Entertainment

16.07. - 19.07.


 

Ant-Man - Premiérový víkend

FALCON a.s.

16.07. - 19.07.

Divadelní premiéra:

 

Vysavač - Premiéra! - Vyprodáno

Studio DVA divadlo

13.07. 20:00


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!