Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
července

Výstava Bereniky Saudkové: LET´S GO!

ČSOB Inspirace

zpět na výpis akcí
 

Berenika Saudková, česká výtvarnice, dcera populárního komiksového kreslíře Káji Saudka, vystavuje v létě v Era světě.

Začátek:16. 07. 15
Konec:30. 08. 15
Čas:00:00 - 00:00
Kategorie: kultura|galerie, koncerty, gastro| čajovny, kavárny, poznání| workshopy

Berenika Saudková je česká výtvarnice, dcera populárního komiksového kreslíře Káji Saudka. Ve své tvorbě upřednostňuje zejména olejomalbu a grafiku.

Intenzivně se věnuje také další popularizaci otcova díla a podílí se na pořádání výstav Jana a Káji Saudkových. Vystavovala na řadě výstav doma i v zahraničí. V červenci a srpnu představí v Era světě výběr ze své aktuální kolekce.

Výtvarný styl Bereniky Saudkové je nepřehlédnutelný a jasně rozpoznatelný. Její obrazy vznikají na základě konkrétních pocitů, vyjadřují niterný stav portrétovaných osob. Klíčem k dílům je empatie autorky. Každý z obrazů v sobě skrývá tajemství, které je ale zlehčeno nadsázkou. Jsou něžné i agresivní zároveň. Charakteristická je střídmost barevného pojetí, dílu často dominuje jedna barva, která podtrhuje jeho dynamiku.

ČSOB Inspirace
Tel: +420 224 284 568
Jungmannovo náměstí 767
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: