Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
července

Město robotů

Westfield Chodov

zpět na výpis akcí
 
Tip

"Město robotů" je 72 nejnovějších robotů z USA, Japonska, Jižní Koreje a také Tesla show, 8 zón virtuální a rozšířené reality... 

Začátek:05. 07. 19
Konec:01. 09. 19
Cena:od 499 Kč
Čas:10:00 - 21:00
Kategorie: zábava| poznání| pro děti|


„Město robotů” úspěšně proběhlo ve více než 30 velkých městech Evropy. Teď je na řadě Praha.
 
Roboti ve „Městě robotů“ kopírují emoce člověka, mluví a gestikulují jako lidi, volně se pohybují v prostoru a dokonce zvou na rande. Návštěvníci se seznámí s robotem Kiki, popovídají si se svalnatým Matthewem, který je androidem nejnovější generace chytrých robotů, a v neposlední řadě je překvapí britský robot SociBot s desítkami měnících se obličejů.

 
Na výstavě se návštěvníci seznámí s novinkou tohoto roku – robo psem nejnovější generace a realistickým robotickým pavoukem z Guinnessovy knihy rekordů. Obyvatele Prahy jistě překvapí i první robo ryba z Koreje a francouzský emocionální robot Riti. Mimochodem, ti budou prezentováni v České republice poprvé.
 
Hlavní hvězdou výstavy je britský robot Thespian, který vypraví příběhy, zpíva, pohybuje a gestikuluje jako skutečný člověk.
 
Návštěvníci ochutnají kávu od robota baristy Montyho, vytisknou čokoládové figurky na 3D tiskárnách, spřátelí se s celou armádou humanoidních robotů, popovídají si se slavným francouzským robotem Pepperem! Roboti mohou být  řízeni pomocí pohybu ruky a dokonce i sílou myšlenky.

 
Speciální technologie vyfotí návštěvníky ve 3D formátu a zastaví čas ve skoku - návštěvníci na fotografii budou vypadat jako hrdinové z filmu Matrix. V sousední zóně se návštěvníci budou cítit jako ptáci pomocí německé virtuální reality Ikaros.
 
Kromě toho budou prezentováni roboti, kteří jsou schopni pomoci v domácnosti místo člověka: mýt okna, dohlížet na děti a domácí mazlíčky.
 
Dál mohou návštěvníci “Města robotů” navštívit představení v divadle robotů a pozorovat taneční show blesků.

 
Na výstavě „Město robotů“ jsou hranice mezi realitou a virtuálním světem už skoro vymazané. Hologramy se vznášejí přímo ve vzduchu! Nemusíte nosit speciální brýle, abyste je pozorovali. Dá se řídit hologramy kolem vás a dostat se dovnitř předmětů pomocí nejnovějších technologií od známých mezinárodních společností a také i od malých rozvíjejících se startupů z různých zemí.
 
Výstavu doplňuje samostatný prostor, kde si můžete vyzkoušet na sobě kosmickou technologii. Pomocí nejpřesnějších senzorů se dá proměnit na skutečnou hvězdu a prožít její život. Lze projet výtahem do vesmíru a stát se průzkumníkem Marsu a uslyšet, jak bude znít váš hlas na jiných planetách.
 
„Vyprávíme dětem, rodičům a prarodičům o technologiích, které zítra změní náš život,“ říkají tvůrci. Vedle každého exponátu se nachází průvodce, který vám rád poví, jak ta nebo jiná technologie funguje a samozřejmě vám poskytne možnost si vyzkoušet všechno na sobě. Na stojanech vždy publikujeme fotografie tvůrců robotů, a tím ukazujeme, že je to stejný člověk, jako jsme my. Každý má šanci změnit náš svět.

 
Mnohé z exponátů bylo přeloženo do českého jazyka s cílem volné komunikace s návštěvníky všech věkových kategorií.
 
Výstavu již navštívily více než 3 miliony lidí v Evropě. Nyní mají i Pražáné šanci se dostat do světa budoucnosti.
 
Výstavy se také zúčastní české startupy a vzdělávací instituce.
 
Výstava zabere plochu 1600 metrů. Nalézt volné místo v Praze nebylo tak jednoduché a jenom CENTRUM CHODOV mohlo poskytnout takovou plochu.
 
„Město robotů“ bude v Praze celkem 52 dní: pouze od 5. července do 25. srpna 2019 v CENTRUM CHODOV, pak pojede dále do jiných evropskych měst.

Chcete-li zjistit více o „Městě robotů“:

Tel. +420773486606
Facebook: https://www.facebook.com/mestorobotu/
Instagram: https://www.instagram.com/mestorobotu/
Website: http://mestorobotu.com/
Youtube: https://www.youtube.com/c/CityofRobots

Westfield Chodov
Tel: 272173677
Roztylská 2321/19
Praha 4, 148 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: