Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

COLridor

Praha 2, Nuselske Schody, 12000

zpět na výpis
 
COLridor

Iniciativa občanského sdružení Collaborative Collective, CooLAND a FUA TUL, která se věnuje tématu veřejného prostoru z pohledu eko-systému.

Telefon:608804222
Kategorie: kultura|design

První ročník letního festivalu EnviroCity vznikl v roce 2014 jako iniciativa architektů a designérů ze sdružení Collaborative Collective, kteří již v minulosti zrealizovali několik projektů určených k oživení veřejných prostranství. Centrem festivalového dění byl environmentální dřevěný pavilon Loop zhotovený se studenty Fakulty umění a architektury na Technické univerzitě v Liberci a studenty Fakulty Lesnické a dřevařské na České zemědělské univerzitě, který putoval různými částmi Prahy (zahrada IPR Praha, industriální prostor Nákladového nádraží Žižkov). Pavilon poskytl zázemí pro konání prezentací, diskuzí, site-specific představení, koncertů a dalších aktivit a díky svému designu se rovněž přímo podílel na moderování mikroklimat městských tepelných ostrovů v daném místě. Spolupořadateli akce byli Institut plánování a rozvoje hl. města Prahy a Landscape festival. V termínu od 30. května do 8. června 2017 se uskuteční další ročník multižánrového komunitního festivalu EnviroCity. Přímo na Nuselských schodech se odehrají sousedská setkání, pikniky, performance, ale i prezentace a debaty s odborníky, zástupci města a místními iniciativami. Hlavním tématem je podpora místního biotopu a rovněž snaha o revitalizaci tohoto jedinečného městského prostoru, který si někteří lidé bohužel občas pletou se smetištěm. Stará zahrada roubenky Zvonařka s přilehlými Nuselskými schody tvoří jedno z pražských biocenter a dohromady se zelení podél železničního koridoru, parky a zahradami navazuje na důležitý biokoridor v centru města. Festival pořádá spolek Collaborative Collective. Aktuální ročník EnviroCity 2017 se rovněž odvíjí od úzké spolupráce se spolkem CooLAND. Vizí CooLAND je pestrá krajina pulzující rozmanitým životem. Festival byl zařazen na seznam akcí Evropského týdne udržitelného rozvoje.

Nuselske Schody
Praha 2, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: