Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
listopadu

Vernisáž - Psí vojáci: Hudba na plátně

Knihovna Václava Havla

zpět na výpis akcí
 

Výstava obrazů autorky Sáry Svobodobé, která se nechala inspirovat tvorbou slavné undergroundové kapely Psí vojáci.

Datum:03. 11. 17
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 21:00
Kategorie: kultura|galerie

“Jsem zamilovanej, tak zamilovanej, že mi rostou hvězdy na zádech.” - Filip Topol

Tvorba Psích vojáků v čele s Filipem Topolem je blízká generaci, která zakusila mnohé. Texty čiší srdceryvností, syrovostí a emocemi. Naše rodiče by ani zdaleka nenapadlo, že taková hudba bude oslovovat i generaci nynějších mladistvých, a přece tomu tak je. 

Přijměte pozvání na vernisáž výstavy s názvem Psí vojáci: Hudba na plátně, kde představíme tvorbu mladé autorky Sáry Svobodové, která se nechala inspirovat texty Psích vojáků. Sára se o umění zajímá již několik let. Díky její cestě do Dublinu, kde strávila téměř dva roky, objevila svůj talent a vášeň pro vlastní uměleckou tvorbu. Chtěla by připomenout památku Filipa Topola v prostorách Knihovny Václava Havla, který se zasloužil o jedno z prvních vystoupení Filipa Topola v úvodu koncertu Plastic People of the Universe roku 1978 a dokázat, že odkaz jeho tvorby je i nadále aktuální pro mladou generaci. Datum vernisáže výstavy spadá na 38. výročí prvního koncertu Psích vojáků, který proběhl na Pražských jazzových dnech.

Jednotlivé obrazy jsou inspirované písněmi Psích vojáků, významnými momenty kapely nebo typickými výjevy. Výstava poskytne návštěvníkům jedinečnou možnost sdílet s autorkou její pocity díky možnosti poslechnout si konkrétní píseň z mp3 zařízení u každého obrazu. Na zahajující vernisáži nebude chybět ani doprovodný program v podobě vystoupení kapely. Těšit se můžete i na něco malého na zub a dobré pití!

Knihovna Václava Havla
Tel: 222220112
Ostrovní 13
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: