Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Nestihli jste EXPO 2015 v Miláně? Zažijte atmosféru světové výstavy v Akademii věd ČR v Praze!

Začátek:24. 05. 16
Konec:29. 07. 16
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: poznání|ostatní

Na loňské světové výstavě EXPO 2015 v Miláně se poprvé v historii prezentovaly se svými expozicemi i čtyři ústavy Akademie věd ČR. Jejich vybrané exponáty doplněné o interaktivní prvky teď budou moci spatřit a vyzkoušet na vlastní kůži i návštěvníci výstavy s názvem Ozvěny Expo 2015, která se koná od 24. května do 29. července v prostorách Akademie věd ČR na Národní třídě v Praze.

Mezi exponáty nebude chybět plastický Subliminal, který mapuje odhalení genetického plánu pšenice a který byl přímo pro výstavu Ozvěny Expo 2015 rozšířen o interaktivní prvek ve formě „pšeničného deště“. Dále bude na výstavě představena tepající videoprojekce Buňka, která poukáže na složitost fungování lidského organismu nebo virtuální les.

Součástí výstavy je instalace PET-MAT.
PET-MAT má potenciál změnit pohled veřejnosti na fenomén plastu jako hmoty zatěžující životní prostředí. Vědecký tým z ČVUT za finanční podpory KMV společně transformuje odsuzovaný plast ve stavební materiál přinášející užitek, který je navíc architektonicky zajímavý.
 
Hlavním stavebním kamenem nábytku PET-MAT jsou tzv. PET cihly vyrobené z recyklovaného PETu, na jejíž technologii má tým projektu registrovaný průmyslový vzor.  PET-MAT lavičky hrály v celkovém futuristickém vyznění stavby pavilonu a ekologické expozici svou nezastupitelnou roli, proto na Ozvěny EXPO rozhodně patří.

Výstava je otevřena pouze ve všední dny. Vstup je zdarma.

 

SS
Tel:
Národní 1009/3
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: