Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Filmové muzeum v Praze

Začátek:04. 06. 15
Konec:25. 10. 15
Čas:13:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie, kina

Otevírací doba:
Út - Ne: 13.00 - 19.00

Víte, že film nebyl nikdy němý? Nebo že hasiči patřili mezi první cinefily? Pokud nevíte, ve filmovém muzeu se to dozvíte! A to přímo v centru Prahy, v Museu Montanelli, které na půl roku ve filmové muzeum proměníme.

Interaktivní výstava projektu NaFilM seznámí návštěvníky s českým filmem. Každý, kdo se do muzea přijde podívat, objeví tajemství filmového obrazu, zvuků i ruchů. Pozná také osudy a filmy tvůrců, kteří z politických důvodů odešli do zahraničí, a získá přehled o tom, jak promítání vnímali avantgardisté první poloviny 20. století.

Na výstavě budou prezentovány také dosud nezveřejněné návrhy budoucího muzea českého filmu. Prostřednictvím doprovodného programu dostanete i vy příležitost zapojit se do hledání jeho ideální podoby.

Součástí výstavy budou mimo jiné i cykly přednášek a diskuzí, filmové workshopy, speciální komentované prohlídky nebo programy pro školy.

Chceme vám ukázat, že film není pouze to, na co se chodí do kina – a pozvat vás Na film! i do muzea.

Výstava je součástí projektu studentů Katedry filmových studií FF UK – NaFilM: Národní filmové muzeum – kteří jsou přesvědčeni o tom, že český film si svoje muzeum jednoznačně zaslouží. Pojďte do toho s námi!

Muzeum Montanelli
Tel: 257531220
Nerudova 250/13
Praha 1, 11800
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: