Prvotřídní a čerstvé dary moře se u nás naučíte čistit, filetovat, vykostit, uvařit.
Aby vynikla jemná chuť ryby a zůstala zachována delikátní struktura jejich masíčka, použijeme jednoduché kuchařské úpravy. Budeme je marinovat, opékat na pánvi, péct v troubě…
V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy mořských ryb, které se dnes již běžně dají koupit. (monk fish, mořský jazyk, čerstvá makrela, čerstvý hejk). Makrelu a hejka máme z minulosti zažité jako blátivé a páchnoucí ryby. Pokud je koupíte čerstvé, vykostíte a správně upravíte, budete překvapeni, v jakou delikatesu můžete tyto ryby proměnit.
Během kurzu si řekneme, kde se můžou tyto ryby kupovat, jak poznáme jejich čerstvost a kvalitu. Naučíme se je filetovat, odstraňovat kosti a různě upravovat. (nakládat, opékat, péct v troubě případně grilovat…)
Filetování a veškeré informace o rybách, jejich původu, chovu, anatomii… bude vyučovat přední český rybář a i v Británii uznávaný „fileťák“ pan Pavel Tomešek.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem a všichni se naučí pracovat s filetovacím nožem a připravit perfektní rybí filátka.
Co budeme vařit:
- nakládanou makrelu
- rolky z mořského jazyka
- pečenou delikatesní rybu Monk Fish
- hejka na másle
- rybí polévku
Naučíme vás:
- jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní mořské ryby
- vyfiletovat a vykostit je
- jemně upravovat rybí maso - marinovat, opékat, péct
- zpracovat zbytky z ryb
- přílohy, dresinky a namáčecí omáčky vhodné k rybám
- a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.






