Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Zážitkový seminář Feuersteinova instrumentálního obohacování s lektorkou Janou Žiškovou.

Datum:21. 05. 19
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 12:30
Kategorie: poznání|workshopy

Zážitkový seminář Feuersteinova instrumentálního obohacování (FIE). Přijďte ochutnat přemýšlení jinak - bez tlaku a hodnocení – a zažít principy Feuersteinovy metody na vlastní kůži. Bude to čas určený pro každého, kdo se chce rozvíjet.
Nevysvětluje se snadno, co FIE je, až když ochutnáte, plně doceníte „pouhá“ slova, která se snaží popsat mechanismus metody.

Workshop je zdrama a pro všechny věkové kategorie. Pro práci budete potřebovat jen tužku a gumu.

O FIE:
FIE zahrnuje člověka jako celek, spojuje kognitivní (poznávací) sféru a emoce, umožňuje využít náš potenciál. Upevňuje sebedůvěru, odstraňuje impulzivitu a strach z chyby. Metoda je zážitková, rozvíjí myšlení, vyjadřování, schopnost sebereflexe, toleranci a přináší hlubokou vnitřní motivaci, která se vztahuje k řešení problému (jak?).
Autor, prof. Reuven Feuerstein (1921–2014), pedagog a psycholog, sestavil ucelený systém pracovních listů, které rozvinou řešitelovy poznávací funkce, jeho schopnost uvědomovat si souvislosti a dají mu jistotu, že se zvládne vypořádat s problémy, se kterými se setká. V celém procesu má zásadní roli člověk, který nese roli „průvodce“ pro naše setkání s podněty a reakce na ně. FIE neobsahuje hodnocení (což, paradoxně, zvyšuje výkonnost) a především propojuje konkrétní úkoly v pracovních listech profesora Feuersteina (tj. v „instrumentech“) s naším životem. Dle terminologie pana profesora pak „přemosťuje“ konkrétní úkol a jeho řešení na papíře kamkoliv do života. Metoda nám tedy laskavě pomáhá se i lépe zorientovat ve vlastním životě.

Seminářem vás provede lektorka FIE Jana Žišková.
Jana se ve své FIE praxi věnuje dětem předškolního i školního věku, ale také dospělým. Zároveň pro pražské ATC (Autorizované tréninkové centrum metod prof. Feuersteina) administruje kurzy pro budoucí lektory, a také působí ve spřízněné neziskové organizaci Charlie Karlín, kde momentálně koordinuje projekt na východě Slovenska, který má za cíl implementovat metodu FIE do vzdělávání dětí ze sociálně vyloučených lokalit. Jako lektorka spolupracuje i s rodinným a kulturním centrem Nová Trojka. Jana miluje tanec, vůně, Izrael, poezii a přirozenost života v jeho proměnlivosti, nevyzpytatelnosti a křehkosti.

Skautský institut na...
Tel:
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: