Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
května

Hra ledu (Aljaška, Island, Colorado), Lucie Hrozová

Kino Aero

zpět na výpis akcí
 

Lezení nebezpečných ker, přelezy nejtěžších zamrzlých jeskyň a mixových cest na světě, nabroušené cepíny a mačky.

Datum:28. 05. 19
Cena:170 Kč
Čas:20:30 - 22:00
Kategorie: poznání|cestování

S tím vším si nenápadná drobná blondýnka Lucie Hrozová hravě poradí. Povídání je zaměřeno především na její cestu za ledy na dalekou Aljašku, ale uvidíme také fantastické fotky a uslyšíme i o lezení ledových jeskyň na Islandu, zemi ledu a ohně, a nebude chybět ani lezení v Coloradu, zemi se skalním srdcem. Vyprávět nám Lucka bude nejen o lezení bortících se jeskyní, ale i o svém historicky prvním ženském přelezu cesty M15- Saphira na světě. Zkrátka „běžná“ a „obyčejná“ dobrodružství v životě jedné neobyčejné ledolezkyně.

Lucie Hrozová je česká horolezkyně a reprezentantka v závodním lezení, která patří mezi světovou elitu v lezení mixových a drytoolingových cest na skalách. Světových výkonů dosáhla i v závodním ledolezení, za svou kariéru získala 14 medailí ze Světového poháru. Získala tituly Mistryně České republiky ve všech pěti letních i zimních disciplínách závodního lezení. Je první ženou v historii, které přelezla cestu obtížnosti M14 a v roce 2016 překonala další historický mezník prvopřelezem nové cesty Saphira ve Vailu v USA, pro kterou navrhla obtížnost M15. V roce 2014 natočil Jiří Reiner s Lucií 35 minutový dokument "LUCKA aneb o cepínech, medailích a životě vůbec...". Za své výstupy na skalách a v horách získala řadu ocenění Výstupy roku Českého horolezeckého svazu a několikrát se umístila na druhém a třetím místě v anketě Horolezec roku, o svém lezení přednášela na mnoha horolezeckých festivalech nejen v Česku.

Kino Aero
Tel: 271771349
Biskupcova 87/31a
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: