Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
května

Retrobiják 60. - 90. let

Galerie Tančící dům

zpět na výpis akcí
 

Filmová výstava originálních kostýmů a scén z nejslavnějších československých filmů a seriálů.

Začátek:16. 05. 18
Konec:21. 10. 18
Cena:190 Kč
Čas:09:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie

Jaro až podzim 2018 v Galerii Tančící dům patří československé kinematografii. Po velmi úspěšné výstavě Retro 70. a 80. let jsme připravili unikátní filmovou výstavu s názvem Retro biják 60. – 90. let představující více než 200 kostýmů z téměř 70 filmů, pohádek a seriálů, které byly natočeny v období od 60. do 90. let.  Všechny vystavené kostýmy jsou originály zapůjčené z Barrandovských ateliérů a České televize. V galerii je doplňují filmové rekvizity, fotografie a další dekorace. Dohromady vše vytváří pestré scény, které vždy vystihují to nejznámější z konkrétního díla.

 

Samotné filmy byly vybrány na základě hlasování 400 tisíc diváků a představují průřez tím nejpopulárnějším z československé kinematografie. Retro biják 60. – 90. let je největší filmovou výstavou v bývalém Československu od roku 1987. Většina vystavených kostýmů a rekvizit nebyla nikdy prezentována veřejnosti.

 

K  vidění jsou například kostýmy a rekvizity z těchto filmů: Což takhle dát si špenát, Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, Pane, vy jste vdova!, Zítra to roztočíme, drahoušku!, S tebou mě baví svět, Zabil jsem Einsteina, pánové!, Zítra vstanu a opařím se čajem, Marečku, podejte mi pero!, Adéla ještě nevečeřela, Kdo chce zabít Jessii?, Holky z porcelánu, Slavnosti sněženek, Vesničko má středisková, Trhák, Discopříběh, Slunce, seno,…, 30 případů majora Zemana, Arabela, Křeček v noční košili a mnoho dalších.

Galerie Tančící dům
Tel:
Jiráskovo náměstí 6
Praha 2, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: