Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
května

Telka slaví 70 - interaktivní výstava

Česká televize

zpět na výpis akcí

V originální expozici si návštěvníci  projdou tím nejzajímavějším ze sedmi desetiletí televizní tvorby, zvláště z posledních 12 let.

Začátek:17. 05. 23
Konec:31. 07. 24
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, ostatní

Do Galerie doslova vtančíte tunelem spolu s účinkujícími z oblíbené televizní show StarDance …když hvězdy tančí. Dále vás čeká doupě Sněžného draka s 3D modelem a originály kostýmů.

Projdete si scénami z nezapomenutelných filmů Marie Poledňákové Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Zasoutěžíte si se Zázraky přírody, ve Videostopu si prověříte své znalosti z oboru filmu a televize, nebo se můžete trefit míčkem do obří buřinky z pořadu 6 ran do klobouku.

Ti odvážnější si pak zkusí napsat diktát se Zdeňkem Svěrákem a přitom si užijí zábavný videomapping. Milovníky techniky zase uchvátí unikátní funkční dobová kamera z roku 1962 a další ukázky techniky z let minulých.

V expozici uvidíte i opravdové historické loutky, zapůjčené z trezoru ČT - třeba Aninku z Broučků či strašidlo Barbuchu z pohádky Kubula a Kuba Kubikula. Můžete si taky na vlastní kůži vyzkoušet umění dabingu – namluvit po svém třeba známé postavičky z Večerníčka. A komu to nestačilo, projde si ještě Bludištěm Staré Prahy, kde najde originální loutky, scény a dekorace ze slavných seriálů a pohádek, jako Cirkus Humberto, Chobotničky z druhého patra, Štaflík a Špagetka, O Plaváčkovi, Šťastný smolař, Bylo nás pět a mnoha dalších.

A kdy a kam máte dorazit?

V Galerii ČT na Kavčích horách máme otevřeno denně od 10:00 do 18:00 hodin, ve dnech státních svátků zavřeno.

Vstupné na výstavu je zdarma.

Česká televize
Tel: 261131111
Kavčí hory, Galerie ČT Rohlík
Praha 4, 140 70
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: