Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
srpna

Letní kino: Zrodila se Astrid

Embassy of Sweden in Czechia

zpět na výpis akcí
 

Projekce snímku Zrodila se Astrid pod širým nebem na zahradě velvyslanectví.

Datum:10. 08. 22
Cena:Zdarma
Čas:21:00 - 23:10
Kategorie: kultura|kina

Bouřlivé mládí světoznámé spisovatelky knih pro děti

Když si Astrid Lindgren pročítá dopisy, které jí píšou děti z celého světa, vrací se do mládí. Prostředí půvabného Smålandu ve Švédsku a vzpomínky na vlastní dětství se jí staly inspirací pro světoznámé příběhy. Nejen tyto zážitky se ovšem odrazily v jejím díle. Klíčovou se pro Astrid stává také pracovní stáž v redakci deníku Vimmerby tidning. Zde se mladá Astrid zamiluje do šéfredaktora Reinholda Blomberga a životní události nabírají nečekaný spád. Astrid čelí těžkým rozhodnutím, prožívá lásku i samotu. Pipi Dlouhou punčochu nebo Děti z Bullerbynu známe nazpaměť. Tušíme ale, co všechno se skrývá za životním příběhem této výjimečné spisovatelky?

Film vznikl ve švédsko-dánské koprodukci v režii Pernille Fischer Christensen, která se zároveň podílela na scénáři. V hlavní roli exceluje Alba August, jež za svůj herecký výkon v hlavní ženské roli získala prestižní ocenění Guldbagge. Matku Astrid ztvárnila Maria Bonnevie a roli šéfredaktora Reinholda Blomberga si zahrál Henrik Rafaelsen.
(Text: Skandinávský dům)

Promítání bude předcházet krátký lektorský úvod.

Ve švédském znění s českými titulky.

10. 8. po 21. hod., začátek se setměním (cca 21:20).
Rezervujte si místo na rsvp.prag@gov.se!

Embassy of Sweden in...
Tel: 220 313 200
Úvoz 13
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: