Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Chuťovky #18: Zmrzlina z černého jablka, Kafkův drink i letní menu zdarma

doporučujeme | 30. 7. 2025

Máte chuť na něco dobrého a zároveň byste rádi ochutnali něco nového? Zajděte na zbrusu nové letní menu do restaurací Semmering nebo PRU58, na drink do hotelového baru na Malé Straně nebo na netradiční zmrzlinu do restaurace Triton. Pokud chcete na jídle ušetřit, skočte do konce prázdnin do Vinografu. Servírujeme výběr gastro novinek z pražských podniků.

Foto: archiv podniků

1. CO JÍST?

a) Nové letní menu v Semmeringu

Restaurace Semmering, to jsou nové chutě ve starých Hlubočepích. Aktuálně můžete ochutnat místní vyhlášený hovězí tatarák, lososa na křupavé rýži s pálivou majonézou s yuzu, šafránové risotto s krevetami nebo třeba hovězí burger doplněný o domácí chilli džem nebo listový salát z místní prokopské farmy.

Menu má na svědomí šéfkuchařka Tereza Vyhlídalová (možná ji znáte z MasterChefa) a k dostání bude do poloviny září.

 

Semmering restaurace

Semmering to jsou výhledy na skály, sezónní jídlo, skvělé víno a výborná káva....



Semmering nabízí s láskou připravované pokrmy ze sezonních surovin, skvělé víno a neobyčejnou atmosféru.


Hovězí tatarák (hovězí maso, pažitka, šalotka, marinovaný žloutek, kapary, dijonská hořčice, kampotský pepř, bramborová sláma s naším kořením, kváskový chléb)

b) Nové večerní menu v PRU58

Nové večerní menu představila také holešovická restaurace PRU58. Každý chod by měl zapadat do celku, který reflektuje pět elementů – sůl, kyselost, koření, texturu a vášeň.

V PRU58 můžete ochutnat například bbq chobotnici s krevetou, jeden z nejdelikátnějších steaků světa Wagyu z Kagoshimy A5. Nechybí japonské knedlíčky plněné kachním masem nebo hamachi – bílá ryba s delikátní strukturou.

 

PRU58

Asijská kuchyně v nejvyšší kvalitě. Štěpán Návrat si dal záležet a vdechl podniku...

​Z vietnamské ulice se na talíř dostává Cha LaLot – listy plněné pepřovým vepřovým, s espumou z karamelizované brambory.

 PRU58 – prostor, kde jídlo komunikuje, inspiruje a spojuje.

2. KAM ZAJÍT NA DRINK?

Přijďte ochutnat pětici nových koktejlů, které pro vás namíchal šéfbarman Carl Monzon v pražském hotelu Mandarin Oriental, Prague. Najdete mezi nimi tajemný drink Kafkův poklad, ve kterém se prý mísí vanilka, byliny, lehká hořkost i znepokojivá hloubka – přesně jako v Kafkových textech.

V prostředí historické budovy bývalého kláštera můžete ochutnat i drink Sol de Verano – chuť slunce na vrcholu dne (Tequila, meruňková brandy, čerstvý meloun a špetka uzené černé soli). Nebo hutnější zážitek v podobě Call Me Summer  kombinující francouzský koňak Hennessy VS, italský bitter Campari, mandarinkový likér Giffard Mandarin a karamelový sirup.

 

Mandarin Oriental

Hotel na Malé Straně. Objevte moderní luxus s typickým orientálním půvabem....



Kafkův poklad. „Chtěl jsem, aby v drinku byla cítit Kafkova duše – jeho vnitřní boj, hloubka, ale i jemnost,“ říká Carl Monzon, autor receptury.

Nové koktejly si můžete vychutnat v hotelovém baru nebo na terase, která nabízí klidnou oázu uprostřed historického centra Prahy.

3. CO SI DÁT JAKO DEZERT

V pražské zážitkové restauraci Triton, umístěné v působivých prostorech secesní jeskyně na Václavském náměstí, můžete ochutnat několik zmrzlin, které pravděpodobně neochutnáte nikde jinde v Evropě.

Dát si můžete zmrzlinu z černého jablka které se „peče“ či lépe řečeno fermentuje tři měsíce při teplotě 60 stupňů, čímž získá temně hnědou barvu, nebo zmrzlinu trnkovou. V létě pak boduje osvěžující estragonová zmrzlina s nádhernou vůní a chutí podpořenou mátou, limetkou a smetanou.

 

Triton Restaurant

Potěšení pro všechny smysly. Restaurace Triton v centru Prahy sází na artovou...



[cerne.jpg]

Zmrzlina vykouzlená z černého jablka se servíruje s calvadosem a plamatkou, exotickou bylinou z Brazílie, která způsobuje brnění jazyka, čímž stimuluje naše chuťové pohárky.

[Unknown.jpg]

Nezapomenutelné zmrzliny jsou součástí dezertů a jejich hlavním autorem je zkušený francouzský šéfcukrář Marc Le Breton.

4. NEBO VŠE V JEDNOM A VÝHODNĚ

Dopřejte si výjimečný kulinářský zážitek ve Vinografu. Zaplaťte jedno letní menu a druhé dostanete zdarma. Jako hlavní chod se podává: 1) Halibut, peperonáta, grilovaná cuketa, šafránová omáčka, bazalkový olej nebo 2) Kachní prso, divoká brokolice, císařské lusky, granátové jablko, bramborové pyré.

Jak získat dva za cenu jednoho? Při rezervaci stačí do poznámky napsat: „Dva za cenu jednoho“. Pozor, menu platí pouze do konce prázdnin.

 

Vinograf

Užijte si nezapomenutelný zážitek v naší restauraci plné lahodných vín, která nabízí...


 

Dvě letní menu za cenu jednoho

Vinograf

09.07. - 31.08.



Halibut, peperonáta, grilovaná cuketa, šafránová omáčka, bazalkový olej.

Nepečený cheesecake s bílou čokoládou, lesní ovoce, malinové bezé, gel z ostružin.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Světelné parky se už brzy rozsvítí na různých místech po Praze – v Letňanech, v zoo, ve Žlutých lázních a na dalších místech.

Udělejte si čas na pořádnou snídani. Našli jsme pro vás tři super podniky v centru a dalších sedm různě po městě, kde si po ránu zaručeně pochutnáte.