Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Chuťovky #6: Sýrové menu, nové bublinky, horké polévky, sladká čokoláda i #JídloFrčí

doporučujeme | 2. 10. 2023

Co se děje na pražské gastro scéně? Tady je malé degustační menu novinek, které nás v redakci zaujaly: V říjnu si pochutnáte na sýrových dobrotách, novém šampaňském i luxusním menu ve stylových restauracích po celé metropoli. Na náplavce se chystá festival plný polévek a na Harfě si osladíte život čokoládou. V srdci Vinohrad se pomalu chystá otevření nové stylové restaurace.

Foto: archiv podniků



Nové sýrové menu v Manifestu

Manifesto Anděl se proměnilo v sýrový ráj, ve kterém každý může ochutnat talíř plný smetanových a máslových chutí, které zahřejí u srdce. Celkem 15 restaurací si připravilo něco překvapivého pro ty, kteří nepřestávají toužit po jemnosti a vláčnosti. Na co se můžete těšit?

Pekárna Bakery60: Křupavé a vláčné corndogy, naplněné speciálním těstem, párkem podávané s porcí dvojitého sýra
Restaurace Hoxton Burgers: Cheese Bomb – extra dávka roztaveného čedaru, který pokryje celý burger 
Restaurace Fasù: Pizza Cinque Formaggi (mozzarella, parmezán, gorgonzola, scamorza a pecorino)
Restaurace Favela: Talíř plný smažených křupavých sýrových kroket

 

Manifesto Anděl

Stylové místo k setkávání, které žije gastronomií a kulturou. V samém srdci Prahy....



Nové šampaňské

Na český trh přichází nová značka Champagne H.Blin. Jedná se o francouzské šampaňské z údolí řeky Marny. Jeho domovem je vesnička Vincelles, která má své vinařské dědictví zapsané přímo ve jméně, odvozeném z latinského vini cella, což v překladu znamená vinný sklep. 

Ochutnat můžete celkem tři různá šampaňská H.Blin, a na své si tak přijde každý. H.Blin Champagne brut Tradition je základní šampaňské, které minimálně dva roky dozrávalo k dokonalosti na kalech, H.Blin Champagne Blanc de Noirs extra brut obsahuje pouze víno z hroznů odrůdy Meunier. V chuti H.Blin Champagne Blanc de Noirs extra brut vás zaujme sadové ovoce, červený rybíz a pražené oříšky.

brut-tradition.jpg

Nové menu v PRU58

Holešovická restaurace PRU58  představila nové menu, za kterým stojí executive chef Štěpán Návrat. Ovšem tentokrát svou ruku k dílu přiložil i nový šéfkuchař Mr.G (neboli vlastním jménem Greg Haynes) z Austrálie. Společně se Štěpánem vytvořili opět menu klasické, veganské a flexitariánské. 

Každá sekce je rozdělena na malé a střední chody. Doporučení na dokonalou večeři je zvolit tři pokrmy na osobu. Z malých klasicích chodů nutno zmínit Tatarák a Kardamom, kde hlavní roli hraje svíčková, spálená brambora, uhlí, žloutek, olej, majonéza a tartaletka.

Klasických středních chodů je osm. Křepelka a Rendang s celerem, jus, kokosem, kari a koji bude jistě bestseller. Podávat se bude i Krab a Laksa v podobě měkkoschránkého kraba, tempury, kokosu a bylinek.

 

PRU58

Asijská kuchyně v nejvyšší kvalitě. Štěpán Návrat si dal záležet a vdechl podniku...





Restaurant Week

Restaurant Week je jednou z největších kulinářských akcí na světě, při které šéfkuchaři představí svá špičková menu. Hosté dostanou příležitost objevit fantastické podniky a vyrazit na příjemnou večeři nebo slavnostní oběd za přijatelnou cenu. V restauracích je čeká menu o třech chodech (předkrm + hlavní chod + dezert) za speciální cenu 590 Kč nebo 790 Kč.

P.S. Díky inteligentnímu systému předběžných rezervací s výběrem menu nepřijde o festivalu nazmar ani drobeček. Všechno se sní, protože #JídloFrčí!

 

Restaurant Week #JídloFrčí

Food Stories Agency s.r.o.

25.10. - 12.11.

Nová restaurace GRAM

V srdci Vinohrad otevře nová restaurace (od začátku října by měla fungovat v testovacím provozu), která hosty zabaví po celý den. Před otevíračkou nabídne čerstvé pečivo z bakeshopu, ráno snídani či brunch s výběrovou kávou a domácími dezerty, pak obědové menu.

A večer? À la carte nabídka ve formě neotřelé sharovací nabídky s drinky a příjemnou atmosférou.

 

Gram Prague

GRAM je jedinečný prostor pro vaše akce. Najdete zde originální kuchyni, skvělou kávu...





TOP 6 nejzajímavějších gastro akcí v říjnu

 

October Beer & Food Fest 2023

Klášterní pivovar Strahov

07.10. 10:00


 

CHILLI FEST a ASIA FOOD FEST 2023

Výstaviště Praha

07.10. 10:00


 

Festival delikátních chutí

Novoměstská radnice

08.10. 10:00


 

Polívkování na Náplavce

Pražské náplavky

14.10. 10:00


 

Čokoládový festival

Galerie Harfa

20.10. - 22.10.


 

Prague Coffee Festival

Holešovická tržnice

21.10. - 22.10.

Nové podniky na scéně

Plus připomínáme přehlídku nových podniků, které otevřely v létě. Takže pokud jste si vzali volno, teď je nejvyšší čas dohnat resty:

SRPEN: Originální burgery, huňatá prodejna, nebo alkoholový experiment

ČERVENEC: Vůně kouře, šťavnatých burgerů i žebírek tetičky Hường

 


Taky vyhlížíte mlsně další nové podniky? Každým dnem by měl otevřít třeba Barometr Dining

Coming soon

A závěrem ještě malé lákadlo, co se chystá a brzy otevře:

 

Barometr Dining

Svoboda je u nás základní ingrediencí nejen kuchyně, ale celého vašeho zážitku....


 

Jemný kino

Jemný kino je tapas bar, pub a bufet v prostorách modřanského biografu....

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!