Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
října

Restaurant Week #JídloFrčí

Food Stories Agency s.r.o.

zpět na výpis akcí
 

Nejtalentovanější šéfkuchaři představí svá špičková menu.

Začátek:25. 10. 23
Konec:12. 11. 23
Cena:od 590 Kč
Čas:11:00 - 22:00
Kategorie: gastro|festivaly

Po úspěšném jarním běhu se do Česka vrací Restaurant Week, gastronomický festival světového formátu. Druhé, podzimní vydání, se uskuteční od 25. října do 12. listopadu. Stejně jako na jaře nabídne nevšední gastronomické zážitky ve výjimečných pražských restauracích, tentokrát se k nim ale přidá i několik podniků mimopražských .

Šéfkuchaři prvotřídních restaurací se už nemůžou  dočkat, až představí svá jedinečná festivalová menu – jak jinak, než za jedinečnou festivalovou cenu. I tentokrát si vychutnáte předkrm, hlavní chod a dezert za výjimečných 590 nebo 790 Kč s uvítacím koktejlem Martini Fiero & Kinley Tonic Water jako dárek. Dostanou ho plnoletí zákazníci k menu ve všech restauracích zdarma.

!!! S kódem CITY100RW budete mít 100 korun slevu !!!

Anna Grosmanová, úspěšná foodblogerka, která za akcí v Česku stojí, předpokládá, že při podzimním běhu oproti jaru počet zapojených restaurací minimálně zdvojnásobí. Princip je stejný jako na jaře: speciální menu, které restauratéři připraví, má být dostupné široké veřejnosti. 

I proto se v podzimní edici zavádí další cenová kategorie restaurací, které nabídnou menu o 200 korun levnější. „Chceme podpořit a nastartovat českou gastronomii, a protože se akce zúčastní i podniky v menších českých městech, zvolili jsme cenu, která víc  odpovídá zaměření restaurací a možnostem zákazníků, tedy menu za 590 Kč,“ vysvětluje Jirka Hilgart, vítěz soutěže Masterchef 2015, který je projektovým manažerem podzimní edice.

Právě zapojení restaurací například v Písku nebo v Táboře či Strakonicích naznačuje, kam se by Restaurant Week chtěl dál vyvíjet. „Ukazovat nové a zajímavé podniky nejen v hlavním městě, ale přivést nové zákazníky také do regionů. Ukázat místním, že možná netuší, jaké hvězdné, a přitom dostupné menu jim nabízí neznámá restaurace v jejich okolí,“ vysvětluje Hilgart.

Restaurant Week aneb Oslava jedinečných gastronomických počinů, a to vždy stoprocentně s respektem k surovinám, jídlu a také ekologii, tak zní  heslo tohoto tradičního festivalu po celém světě. Poprvé se festival konal v roce 1992 a od té doby ho obvykle dvakrát ročně pořádají v New Yorku, Chicagu, Londýně a dalších městech evropských zemí, včetně Polska, odkud se festival rozšířil i do Čech. 

„Výhodou je, že restaurace díky rezervacím vědí, kolik lidí k nim přijde. Můžou dobře plánovat, a tak se zbytečně nic nevyhodí,“ popisuje myšlenku #RespectFood a #zerowaste Anna Grosmanová. Ta také doufá, že stejně jako loni vyrazí mnoho hostů v rámci Restaurant Weeku do restaurace dvakrát či třikrát, protože podzimní nabídka bude plná zajímavých jídel ve skvělých restauracích za výhodné ceny.

Druhá edice tak kromě jarních hvězd, jakou je například vítěz zákaznické ankety, restaurace Amano, nabídne znovu stálice pražské gastronomie, mezi nimi Sansho nebo Aromi, ale také strakonickou restauraci Sůl a řepa, táborský Mace, nebo pro většinu lidí zcela neznámý Dvůr Perlová voda  nedaleko Kostelce nad Ohří. 

Všechny restaurace budou připravovat to nejlepší, co jejich kuchyně nabízí, aby si návštěvníci odnesli nezapomenutelný gastronomický zážitek. Účastníci festivalu si na webu můžou vybírat z různých menu, která obsahují předkrmy, hlavní chody a dezerty, a to většinou i alternativu rybí, vegetariánskou, někdy dokonce veganskou verzi.  Rezervace se uzavírají den předem, aby mohla restaurace pohodlně nakoupit podle počtu rezervací. 

 

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: