Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

10 tipů, co vás na podzim v Praze zahřeje: Moktejly, padel, skleník...

doporučujeme | 21. 11. 2022

I kdyby mrzlo až praštělo, otevřené mrazáky z nebe padaly a v Praze byla kalamita jak na Sibiři (rozumějte: "Tři centimetry sněhu a u Muzea čtyři..."), tak nezmrznete. Vybrali jsme deset tipů, míst nebo akcí, kde a jak se zahřejete, zapotíte i teplým nápojem osvěžíte. Tedy oteplíte. Tak vítej, pražský podzime!

heart-g929433b34_1920.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Beige-01.jpgPodzimní koktejly i horká limonáda 

Manifesto Anděl servíruje exotický koktejl Milky Way s kořeněným rumem i Spiced Toddy s ginem, dýní i mandarinkou. Z nápojového lístku s moktejly (nealko drinky) vás zahřeje horká limonáda plná koření, lesního ovoce a jasmínu, provoněná zázvorem.

 

Manifesto Anděl

Stylové místo k setkávání, které žije gastronomií a kulturou. V samém srdci Prahy....



%C4%8D%C3%ADsla/Beige-02.jpgSauna, sauna a ještě sauna

Chcete-li se zapotit i jindy než u zkoušky nebo u šéfa v kanceláři, vyrazte do sauny. Vybrali jsme pro vás 15 těch nejlepších. Více➠ZDE  Věděli jste, že se můžete saunovat třeba v Národním divadle nebo v sauně s výhledem na Pražský hrad?

%C4%8D%C3%ADsla/Beige-03.jpgPolévka je grunt

Když na polévku, tak rovnou do pořádné polévkárny. Polévku.cz a jejich parádní dýňovou nebo boršč najdete nejen v jejich kamenné provozovně, ale často i na nejrůznějších akcích a festivalech.

 

polévku.cz

polévku.cz je koncept domácí jídelny s nabídkou polévek, hlavního chodu, sezóních...

%C4%8D%C3%ADsla/Beige-04.jpgPonožky, co zahřejí i u srdce

Ponožky od babičky si můžete pořídit, i když vaše vlastní babička by si jehlicí dřív vypíchla oko, než by něco upletla. Společnost Elpida založila projekt Ponožky od babičky, aby podpořila seniorky. Ty z darované příze pletou ponožky a pak je prodávají. Koupí ponožek podpoříte nejen pletařky, ale také nejrůznější aktivity pro seniory. Více➠ZDE

PONOZKY.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Beige-05.jpgKakao + svařený mošt s hruškovicí

Kasárna Karlín s podzimem vytahují pořádný trumf a lákají na svatou trojici – kakao, svařený mošt s hruškovicí a brownie. Zahřejí se děti i dospělí.

 

Kasárna Karlín

Kavárna, galerie, kino, divadelní scéna a hudební klub na jednom místě. Otevřeno od...

%C4%8D%C3%ADsla/brown-06.jpgSportem ke zdraví… a teplu

Zahřejte se sportem a zahrajte si třeba padel. My v redakci jsme tento sport vyzkoušeli a dost si ho oblíbili. Padel je bratranec squashe a tenisu, hraje se obvykle ve dvojicích, týmy jsou od sebe odděleny sítí. Hřiště je příjemně malé.

 

Tenis & Padel klub Písečná

Tenis, nohejbal/volejbal, beachvolejbal/beachtenis, stolní tenis, padel....

%C4%8D%C3%ADsla/brown-07.jpgTropický skleník Fata Morgana

Procházka sychravou Prahou vás možná neláká, ale skleníkem Fata Morgana v Botanické se rádi projdou i zmrzlíci. Teplota tu i v zimě dosahuje až 26 °C.  Všechny části expozice jsou protkány cestami pro návštěvníky o celkové délce 225 metrů, uvidíte tu nejen (sub)tropické rostliny, ale i jezírka nebo vodopády. 

 

Botanická zahrada hl. m. Prahy

Unikátní spojení tropického skleníku a rozlehlé venkovní expozice zahrnující mimo...


 

%C4%8D%C3%ADsla/brown-08.jpgSvařák nebo káva v teple

Jaký nápoj máte spojený s podzimem? Chai latte? Černý kafe? Nebo svařák? Všechno a ještě mnohem více dostanete v kavárnách s fair trade kávou Coffee Break & Cake. Jednu najdete na Albertově, druhou na Žižkově.

 

Coffee Break & Cake

Kavárna s fair trade kávou....

314750441_557644509698653_3216816969584947930_n.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/brown-09.jpgBikram Yoga

Vyrazit můžete také na jógu do vytopené tělocvičny, která má 42 stupňů Celsia a zvýšenou vlhkost vzduchu. Nejenže se zahřejete a protáhnete, ale dost možná i něco málo shodíte.

 

Bikram Yoga Prague

Bikram Yoga je moderní dynamické cvičení, které Vás dostane....

Tip 9 a 3/4 na závěr: Kavárna Harryho Pottera

Zašijte se v nové kavárně s duší s názvem CukrCafé Ridikulus na I. P. Pavlova. Podávají tu nejen skvělou kávu, ale i půjčují knížky, které vás naladí do té pravé atmosféry Bradavic.

 

CukrCafé Ridikulus

Cukrárnu s kavárnou s výbornou polohou pro srazy na náměstí I.P.Pavlova....

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!