Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Dyzajnové nákupy, kafe zadarmo, sněhulák na střeše, kupa nových podniků...

doporučujeme | 26. 11. 2021

Tak už máme zase nouzový stav, ale abyste neměli nouzi o zajímavý program na víkend, vybrali jsme akce a místa, která budou na první adventní víkend otevřená (vše jsme ve čtvrtek do noci ověřovali). Kam v sobotu a v neděli v Praze? Nalaďte se svátečně na loutkové pohádce, na Střeše Lucerny se projděte lesem, nakupte na dobročinném bazaru, opečte si buřty nebo zajděte na ochutnávku do jednoho z mnoha nových podniků.

P.S. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Staromáku letos nebude. Krásný mohutný smrk z Jizerských hor přesto za zhlédnutí stojí.

clanky8/advent-ok1.jpg
V neděli se bude zapalovat první svíčka na adventním věnci, která by měla být fialová. Tato barva dle křesťanského výkladu značí pokání, ztišení a čekání na příchod Krista.

Nákupy, či Dobro? V Holešovické tržnici nakoupíte s láskou šité kabelky, ručně vyráběné šperky, bio kosmetiku, originální papírenské zboží... Prostě bude MINT MarketVíce➠ZDE Nebo letos raději darujete dobro? V tom případě zajděte nakoupit na dobročinný bazárek na náplavce. Více➠ZDE

Máte hlad? Co byste řekli na netradiční brunch, jehož základem budou japonské polévky? Více➠ZDE Nebo si naplánujte výlet na Pankrác, kde vás v nové restauraci přesvědčí, že s bramborami se dá v kuchyni kouzlit a že existuje mnohem víc odrůd než jenom žluté a červené. Více➠ZDE

NOVÁ KAVÁRNA
Jedno kafe je vám málo? V nově otevřené pobočce The Miners u Staromáku vám dají hrnek/kelímek do druhé ruky zdarma! Vezměte kámošku a užijte si minimalistický interiér kavárny plný dřeva a zeleně.
Více➠ZDE

Advent na střeše: Takřka ladovskou zimu prý zažijete na Václaváku... Na Střeše Lucerny můžete bloudit lesem, kochat se výhledem na Hradčany nebo betlémem s živými zvířátky. A bude i sněhulák! Více➠ZDE

Loutkové divadlo: První adventní víkend s dětmi oslavte návštěvou loutkové pohádky plné vánočních písní. Inscenace provede diváky biblickými příběhy od stvoření světa po narození Ježíška. Více➠ZDE

Bond v autě: Pokud jste ještě neviděli novou bondovku, tak máte šanci v neděli. Film budete sledovat z tepla a pohodlí svého auta v autokině. A před filmem to stočte na Petřín a dejte si třeba procházku. Více➠ZDE

NĚCO NOVÉHO ZAČALO…
Víme, kde se zahřejete vydatnou polévkou, kde dostenete výbornou kávu a kam můžete jít jezdit na inlajnech i v zimě. V metropoli jsme objevili 17 žhavých nových podniků, které byste neměli minout!
Více➠ZDE

 

...A NĚCO NAOPAK KONČÍ
Rozhodně byste neměli minout ani výstavu fotek Martina Stranky, která ve Spojených státech bourala rekordy v návštěvnosti. Expozice bude dostupná v Mánesu pouze do konce listopadu.Vstup je zdarma.
Foto: Martin Stranka: I Found The Silence – Bear With Me

Více➠ZDE

MĚLI JSTE NĚKDY HUMRA?
To máte grilovaný humr, pošírovaný humr, humr a champagne, humr a vafle... Oslavte první adventní neděli netradičně a vyrazte na speciální humří menu.
Více➠ZDE

[loga/cb_logo(1).png]

CityBee zve do... galerie EXPO 58 ART

Dřív tu sídlila reklamní agentura, před několika týdny se však ikonický pavilon EXPO 58 v Letenských sadech otevřel veřejnosti – nově v něm najdete výstavní síň, kterou provozuje společnost Adolf Loos Apartment and Gallery.

Tato společnost je zároveň jedním ze zaregistrovaných podniků na CityBee, takže jejich akce pravidelně najdete u nás na webu. V sobotu se v Expu bude konat podzimní aukce několika mistrovských děl například od Toyen nebo Františka Kupky (vyvolávací cena jen těchto dvou autorů je více než 23 milionů korun). Více➠ZDE

[loga/cb_logo(1).png]

news

Nově otevřeno: Bar s koulemi, luxusní brambory, Polífkárna i několik kaváren

Kam o víkendu s dětmi: Na mikulášské tvoření, na koledy i za dinosaury

Nejlepší restaurace v Praze: 7 podniků, které zmiňuje nejnovější Michelin Guide

Czech Press Photo: Prohlédněte si fotky, které bojují ve finále o prestižní cenu

víkend

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!