Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Podzim plný umění. 6 nových výstav, které byste měli vidět

doporučujeme | 20. 9. 2021

Podzim je tu. (Oficiálně tedy astronomický podzim začne 22. září 2021 v 21:20:30 hod.) Pokud už je vám na náplavce nebo v parku zima, máme pro vás několik tipů, kde se ohřát. V pražských galeriích na vás čeká existenciální výstava o kráse, iluzi, bolesti a smrti, prožívané skrze trny a růže, interaktivní výstavní projekt o záchraně jídla nebo třeba výstava fotek zachycených fotopastí. Vyrazte do pražských galerií!

y2a4829-1024x683.jpg

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-01.jpg

 

Trny a růže Eugenia Percossiho

BOLD Gallery

08.09. - 09.10.

Udržitelnost, důsledky civilizační sebedestrukce, existenciální úzkost, bolest a především smrt, jsou témata, která jsou pro autora působícího převážně v Česku každodenní realitou a umí je divákovi předložit s výjimečnou citlivostí a nezvyklou formální vynalézavostí, sdělností a pravdivostí.

„Když vidíte krásnou růži, je to nádherné, ale já už vím, jak bude vypadat za dva dny. Jako člověk, který myslí na smysl života, nemůžu ale nevidět, že i v momentě, kdy je všechno úžasné a krásné, jsou tu trny, které mi říkají, že život je boj…,“ vysvětluje Eugenio Percossi.

Eugenio_Percossi1_m.jpeg

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-02.jpg

 

Africká savana objektivem fotopastí

Průhonický park

08.09. - 31.10.

Botanický ústav AV ČR připravil jedinečnou výstavu „Africká savana objektivem fotopastí“. Prostřednictvím fotografií, které zachycují život zvířat v Krugerově národním parku, se návštěvníci dozví mnoho zajímavostí o biodiverzitě africké savany a aktuálním výzkumu, který tam probíhá. Výstava je vidění v září a říjnu v Galerii Natura v Průhonickém parku a zámku.

23B.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-03.jpg

 

Mezi námi lidmi

Leica Gallery Prague

16.09. - 21.11.

Miloň Novotný fotografickým básníkem všedního dne a jeho snímky dýchají darem vcítit se do situace před objektivem, uměním nahlédnout pod povrch zdánlivě všedních událostí a i smyslem bleskově vyhmátnout ten nejvýstižnější okamžik a detail.

clanky7/MaminkaStotovice1986(C)MilonNovotny.jpeg
Maminka, Stotovice, 1986 ©  Miloň Novotný

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-04.jpg

 

Kód geometrie

Villa Pellé

04.08. - 26.09.

"Kód geometrie" připravila ve spolupráci s Museem Kampa Galerie Villa Pellé. Výstava nabízí umělecké setkání dvou výtvarníků, kteří se sice nikdy nepotkali a dělí je několik generací i rozdílná tvůrčí východiska a zkušenosti, ale spojuje je fascinace geometrií, jejíž pravidla a řád platí nejen ve světě výtvarného či technického zobrazení.

Kalab-a-Mirvald_Kod-geometrie_foto_Tomas_Rubin6-1.jpeg

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-05.jpg

 

Literatura - výstava

Centrum současného umění DOX

17.09. - 09.01.

Viktor Karlík, malíř, grafik, sochař, považovaný za nejvýraznějšího výtvarného umělce tzv. druhé generace českého undergroundu, také spoluzakladatel a redaktor Revolver Revue, představuje ve výstavě LITERATURA plastiky, objekty a akce ze stejnojmenného cyklu. Návštěvníci je mohou vidět souhrnně vůbec poprvé v jejich originální hmotné podobě.

v-karlik-baudelaire-literatura-03.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/purple-06.jpg

 

Interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo!

Atrium na Žižkově

16.06. - 31.10.

Až do konce října bude v unikátních prostorách žižkovské Galerie Atrium v Atriu na Žižkově přístupný interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo! Ten je postavený na faktech dodaných organizací Zachraň jídlo a srozumitelně je veřejnosti interpretuje v interaktivním prostoru, který vzdělává a baví.

Beznazvu%2831%29.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!