Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
září

Trny a růže Eugenia Percossiho

BOLD Gallery

zpět na výpis akcí
 

Existenciální výstava o kráse, iluzi, bolesti a smrti, prožívané skrze trny a růže.

Začátek:08. 09. 21
Konec:09. 10. 21
Čas:14:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění

Thorns N´ Roses - název, který míří k srdci, k emocím, který odkazuje - stejně jako Eugenio Percossi -  k aktuálnosti nemsrtelných témat a k variacím jejich intepretace. 
 
Intermeidální výstava realistické malby, trnových objektů, alternovaných soch, fotografií a videa, proto organicky vystupuje jako tematicky spojený celek.
 
Umění je pro Eugenia způsovem otevřené komunikace s druhými. Otvírá témata, která se stala v naší společnosti tabu - konečnost existence, smrt, nevyhnutelnnost bolesti i potřeba krásy a iluzí.
 
Růže - význomavě bohatý symbol krásy i smrti - inspirovali Eugenia Percossi před mnoha lety k zamyšlení se nad dvojí iluzivitou jednoduché estetické krásy, kterou tato rostlina vyvolává. Zaprvé iluzi jemnosti a líbivosti a odvěké symbolika, díky niž zapomínáme na bolest a nepohodlí způsobené trny těm, kdo se o růže starají. Za druhé iluze vyvolané samu podtstatou květin, tím, že  vyžadují každodenní péči a starost i přes to, že jsou vůči nám naprosto lhostojné a my jimsvou energii přesto opakovaně věnujeme.
Jsou to iluze s různými alternacemi důvěrně známé téměr všem, a právě proto je Eugeniova tematická sevřenost, v níž se stále vrací k motivům vanitas a memento mori, pronikavá právě svojí  neřešitelností a obstojností vůči času.

BOLD Gallery
Tel:
U Měšťanského pivovaru 6a
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: