Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
září

Literatura - výstava

Centrum současného umění DOX

zpět na výpis akcí
 

Výstava Viktora Karlíka LITERATURA představuje plastiky a objekty ze stejnojmenného cyklu, který vznikal od roku 2012.

Začátek:17. 09. 21
Konec:09. 01. 22
Cena:od 120 Kč
Čas:12:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Veřejnosti jsou plastiky představeny souhrnně poprvé v jejich originální hmotné podobě. Výstava navazuje na prezentaci plastik v médiu knihy, vydané v Edici Revolver Revue (a loni mj. nominované na Nejkrásnější knihu roku).

Autor práce z tohoto cyklu věnoval svým literárním preferencím, nejen jednotlivým
osobnostem (Baudelaire, Poe, Rimbaud, Dostojevskij, Conrad, Nietzsche, Musil, Kafka, Orwell, Céline, Beckett, Gombrowicz, Sorokin ad.), ale i hnutím a stylům a také obecnějším otázkám včetně některých osudových okamžiků a atributů české kultury.

Víc než stovka objektů tvoří privátní, „trojrozměrnou“ encyklopedii, v níž jsou jednotliví autoři a události charakterizováni převážně rejstříkem technických a průmyslových materiálů, ale i bronzů. Z tohoto arzenálu Karlík pozoruhodným způsobem vybírá ty, jež mu asociují esenci literátova textu, tvorby nebo širší otázku s tématem literatury spojenou. Pohybuje se sice na subjektivním teritoriu, ale neuhýbá ani před ustálenými soudy. Rozhodně však nevytváří jen uctivý hold vybraným autorům. Tak jak jsme u tohoto spoluzakladatele Revolver Revue zvyklí, určující je jeho polemický a kritický duch, který nebanalizuje morální imperativ.

Centrum současného u...
Tel: 295568123
Poupětova 793/1
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: