Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

10 nejlepších akcí na celé září. 10 důvodů, proč se těšit, že prázdniny už skončily

doporučujeme | 6. 9. 2021

Září v metropoli bude plné hudby, designu, voňavého jídla pod širým nebem i těch nejlepších světových filmů. Chystá se také několik otvíraček nových podniků a díky vinobraním poteče víno proudem, kam se podíváte. Neseďte doma a vyrazte si užít babí léto v pražských ulicích, parcích a podnicích! Vybrali jsme TOP 10 akcí pro vaši inspiraci.

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

%C4%8D%C3%ADsla/orange-01.jpgPrague Sounds

Open air festival Prague Sounds rozezní Vltavu. Na speciální plovoucí scéně vás čeká hned několik koncertů. Sledovat je můžete přímo z hladiny Vltavy, ale i z plavidel, šlapadel, mostů, ostrovů a vltavských nábřeží.

 

Prague Sounds - open air festival

Žofín - Slovanský ostrov

02.09. - 08.09.



%C4%8D%C3%ADsla/orange-02.jpgOpera v Šárce

Do Šárky vyrazte na piknik, pouštět draka a nebo na Rusalku. V původním přírodním divadle vystoupí sólisté a orchestr opery Národního divadla v Praze. Vstup zdarma. 

 

Opera v Šárce: Rusalka

Městská část Praha 6

04.09. 14:00



%C4%8D%C3%ADsla/orange-03.jpgCzech Design Week 2021

Festival designové tvorby Czech Design Week vás letos přivítá v interiérech jinak nepřístupné funkcionalistické perly Václavského náměstí – Paláce U Stýblů. Nabídne současnou designovou tvorbu i  bohatý hudební a vzdělávací program.

 

Czech Design Week 2021

Palác U Stýblů

10.09. - 12.09.

Studio Nic novýho představí na Czech Design Week 2021 kolekci čtyř porcelánových váz "Českej rap".

%C4%8D%C3%ADsla/orange-04.jpgDyzajn market

Piazzetu Národního divadla ovládnou lokální dyzajnéři a kulinářští umělci. Pořídíte tu oblečení, šperky, dekorace, hračky a další věci. Těšit se samozřejmě můžete i na doprovodný program a kvalitní občerstvení.

 

Dyzajn Znovuzrození

Náměstí Václava Havla

11.09. - 12.09.

Foto: Odmarty Originals

%C4%8D%C3%ADsla/orange-05.jpgZpěvomat

Náladu vám v dnech začínajícího podzimu zvedne Zpěvomat. Skupinky zpěváků budou zpívat třeba na vaše přání přímo v ulicích metropole.

 

Zpěvomat

Hlasohled

13.09. 17:00

%C4%8D%C3%ADsla/orange-06.jpgFebiofest

Zapadněte do sedaček a užijte si v rámci Febiofestu nejlepší filmy současné světové kinematografie i setkání se zajímavými hosty, besedy, kulinářské večery nebo akce doprovodného OFF programu.

 

Febiofest 2021

FEBIOFEST

17.09. - 24.09.




%C4%8D%C3%ADsla/orange-07.jpgZažít město jinak

Vloni jsme zažili kvůli covidu město jinak, letos ho zažijeme také jinak – ale lépe. Místo zavřených restaurací a divadel nás čeká jídlo a kultura přímo v ulicích. Sousedské slavnosti se chystají po celé metropoli.

 

Zažít město jinak

Auto*Mat

18.09. 08:00

%C4%8D%C3%ADsla/orange-08.jpgGastro festivaly pod širým nebem

Jídlo z Jižní a Střední Ameriky → Náměstí Jiřího z Poděbrad Více➠ZDE
Burgery → Křižíkova fontána na Výstavišti Více➠ZDE
Street food → Smíchovská náplavka Více➠ZDE
Indická kuchyně → pěší zóna Anděl Více➠ZDE

%C4%8D%C3%ADsla/orange-09.jpgNovinky na kulturní a gastro scéně

Nové podniky vyrostou v září v Praze jako houby po dešti. (Pokud by vám náhodou následující přehled nestačil, prohlédněte si podniky, které otevřely o prázdninách.)

► Konečně oficiálně otevřel Vzlet, bývalý vršovický biograf, kam teď můžete vyrazit na divadlo, koncert, výstavu, přednášku nebo s dětmi na pohádku. Více➠ZDE
► Na Smíchově startuje Kino Kavalírka, nový multifunkční prostor věnovaný historii, současnosti a daleké budoucnosti audiovize a online světa. Více➠ZDE
► A jen o kousek dál otevře Manifesto Anděl. Otvíračka byla původně plánovaná už na konec srpna, ale nakonec ji museli o několik týdnů odložit. Více➠ZDE

%C4%8D%C3%ADsla/orange-10.jpgVinobraní

Dobré víno si v září dáte i v Praze. Vinobraní se v hlavním městě koná pěkná řádka – v tržnici, v parku, na náměstí, na náplavce. Vybírat, oc je vám po chuti, můžete ZDE.

 

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!