Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
září

Merkádo – Latinská Amerika na Jiřáku

Merkádo

zpět na výpis akcí
 

Osmý ročník festivalu "Merkádo - Latinská Amerika na Jiřáku" bude převážně o jídle, hudbě, tanci ale i o programu pro děti.

Začátek:02. 09. 21
Konec:03. 09. 21
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: kultura| hudba, zábava|zábava - ostatní, gastro| občerstvení, restaurace, pro děti| Zábava

Návštěvníci se mohou těšit na přehlídku trhů s exotickými pokrmy, rukodělnými výrobky, bižuterií, bytovými doplňky, kořením a dalšími produkty ze zemí Jižní a Střední Ameriky. Na Merkádu se představí na čtyřicet prodejců. Latinskoamerické trhy doplněny o hudební a taneční program.  Představí se mexičtí hudebníci Mariachi, brazilská taneční a bubnová show. Na programu je i workshop salsy nebo soutěž v pojídání chilli.

V rámci dětského programu bude kromě argentinských cukrovinek, exotických nanuků připravena každý den mexická Piňata se sladkostmi. Děti se mohou těšit i na rukodělné dílničky. 

Na Merkádu budou v nabídce nejrůznější produkty, které k Latinské Americe patří - od výběrové kávy, maté, koření, exotického ovoce přes originální oblečení, bižuterii, houpací sítě, rukodělné indiánské výrobky z Mexika, Ekvádoru, Chile, Kolumbie či Peru. Přímo na místě budou latinoameričané připravovat dle typické pokrmy ze svých rodných zemí. Návštěvníci ochutnají peruánské anticuchos, kolumbijské empanadas, mexické tacos, brazilská feijoada, cukrovinky s “dulce de leche” nebo známé “tex-mex”. Zastoupeny budou i vybrané bary s typickými drinky: peruánský nápoj pisco sour, brazilská caipirinhu nebo pivní drink michelada. V nabídce bude i široká škála jihoamerických vín z Chile, Argentiny, či Peru.

Merkádo
Tel: 732 361 325
Náměstí Jiřího z Poděbrad
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: