Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
září

Czech Design Week 2021

Palác U Stýblů

zpět na výpis akcí
 

Funkcionalistická perla Václavského náměstí, Palác U Stýblů, otevře své brány festivalu Czech Design Week.

Začátek:10. 09. 21
Konec:12. 09. 21
Čas:10:00 - 21:00
Kategorie: kultura|design, galerie, vizuální umění

Festival designové a umělecké tvorby Czech Design Week naskakuje na vlnu současného rozvolnění a vrací se do samého centra dění, a to doslova. Osmý ročník festivalu se představí v jinak nepřístupných prostorech Paláce U Stýblů (Palác Alfa) v Praze na Václavském náměstí. Ve dnech od 10. do 12. září představí současnou českou designovou tvorbu napříč různými odvětvími. Autor letošního vizuálu přehlídky Czech Design Week 2021 je běloruský designér a student Vysoké školy uměleckoprůmyslové (UMPRUM) Sergei Gavroche.

V rozmezí tří dnů přehlídka nabídne formou panelových instalací tvorbu českých i
zahraničních designérů, studentů, značek a studií napříč všemi obory designové tvorby od interiérového a průmyslového designu přes sklo, keramiku, fashion a šperk až po grafiku a vizuální tvorbu. Nebude chybět také každodenní doprovodný vzdělávací a hudební program. Letošním ročníkem totiž dominuje především snaha si festival společně s vystavujícími i návštěvníky užít. Stále opatrně a bezpečně avšak o nic míň intenzivněji než v minulých letech.
 
I proto se letošní ročník festivalu vrací do centra Prahy a zpřístupní jinak uzavřené interiéry funkcionalistické perly Václavského náměstí, Paláce U Stýblů, jež koncem dvacátých let navrhli architekti Ludvík Kysela a Jan Jarolím pro tehdejší knihkupce Václava Stýbla.
 

Palác U Stýblů
Tel:
Václavské nám. 785
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: