Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Ochutnali jsme: Mexické tacos, Vietnam & pho, extra chlebíček i jídlo, co má smysl

doporučujeme | 7. 8. 2019

Pokud už máte letos po dovolených, nesmutněte, poradíme vám, kde se dá exotika (alespoň ta gastronomická) objevovat i v Praze. Ochutnáte pravé mexické tacos i vietnamské Pho. Pokud dáváte přednost české klasice, zavedeme vás na vytuněné chlebíčky. A máte-li proste jen chuť na jídlo, které má smysl a je fresh, je tu pro vás zbrusu nová restaurace v Karlíně. Všechny čtyři podniky jsme navštívili, ochutnali a tady jsou naše postřehy.

clanky6/spojka_FB.jpg

V restauraci Spojka Karlín si pochutnají vegani, vegetariáni, bezlepkáři i milovníci masa

1/ Pravé mexické tacos

Někdo to rád ostré. Pokud patříte k chilli-jedincům, vyzkoušejte nové bistro La Taquería u Náměstí Míru. Uvnitř to není na velké posezení s partou přátel, najdete zde jen několik barových židliček u výlohy. Jídlo je uzpůsobeno spíš na take away servis a vychutnat si ho můžete doma, v práci nebo prostě po cestě. 

Největším lákadlem bistra je kromě dostupné lokality také autenticita chuti. Plněné kukuřičné placky tu vyrábějí podle pravých mexických receptur. Tak se připravte, bude to pálit, ale nic strašného. Na výběr máte ze tří druhů mas (hovězí, vepřové a kuřecí) a počítají tu i s vegany a vegetariány. Kromě tacos v nabídce naleznete i spešl mexický kuřecí vývar, ve kterém nechybí chilli ani guacamole.

Tacos jsou velké asi jako mužská dlaň, takže k najedení jich potřebujete sníst více. I proto bistro nabízí speciální nabídku třikrát tacos plus nějaký drink k tomu za necelých 200 korun.

Ochutnali jsme:
3× tacos plus tamarindová limonáda za 169 Kč

 

La Taquería

Opravdu poctivá mexická restaurace v širším centru Prahy....



clanky5/tacosmex.jpg


Vytuněný chlebíček

Svíčková, řízek a chlebíčky patří mezi pokrmy, jejichž kořeny možná tak úplně netkví v české historii, ale zdomácněly u nás dokonale. A právě na chlebíčky se specializuje Bistro Sisters. Podnik existuje už dlouho, ale nyní pod novým majitelem jej najdete na nové adrese a je propojený s vyhlášenou cukrárnou Cukrář Skála, takže si můžete dopřát i zákusek.

Žádný typický chlebíček z veky se šunkou, vejcem a bramborovým salátem tu nenajdete. V Sisters Bistru vzal výrobu chlebíčků pod patronát kuchař Vladimír Čech, který svou kreativitu a smysl pro detail vkládá nejen do jejich chuti, ale také do často překvapivého vzhledu.

Pokud jste v Sisters Bistro prvně, doporučujeme zakoupit degustační prkénko, na kterém vám za necelých 200 korun naservírují jeden kus od každého chlebíčku formou jednohubek. A můžete si tak mezi nimi pro příště najít svého favorita.

Ochutnali jsme:
Degustační prkénko (8 jednohubek) za 169 Kč
Domácí ledový čaj z broskví za 59 Kč

 

Sisters Bistro

Sisters Bistro je synonymem pokladu české gastronomie, tedy legendami opředeného a...

clanky5/chlebok.jpg

Vietnamské Bunbo Mňambo

“Fobíčko i Bunbo Mňambo,” jak zákazníci familiérně nazývají vyhlášená jídla vietnamské kuchyně, si nově můžete dopřát i ve StreetPho v Karlíně. Bistro už má za sebou dvouleté působení v Liberci a pro velký zájem a úspěch, si k druhým narozeninám dopřálo jako dárek otevření nové pobočky v Praze.
 
StreetPho, které si zakládá na autenticitě a jednoduchosti přípravy tradičních jídel vietnamské kuchyně, původně začínalo jen s pěti základními pokrmy, které postupně rozšířilo o další místní speciality. Dnes můžete vybírat z 25 jídel stálé nabídky a nějaké ty sezónní speciality k tomu. V nabídce naleznete saláty, bagety, grill, burgery, závitky i pholévky.

Jídlo si můžete vychutnat přímo v prostorném a sympaticky laděném bistru nebo si jej můžete nechat dovézt přes Dáme jídlo. Pozor, bistro najdete ve vnitrobloku mezi ulicemi Sokolovská a Křižíkova. Přístup do vnitrobloku je ze Sokolovské ulice hned vedle Lidlu.

Ochutnali jsme: 
Bun Cha za 149 Kč (hanojský grilovaný bůček se třemi mletými karbanátky, kulatými rýžovými nudlemi Bun)

 

Street Pho Karlín

Moderní bistro nabízející to nejlepší z vietnamské kuchyně. Legendární polévky PHO,...


Když jídlo spojuje

Společnost Skanska v nedávné době dostavěla novou kancelářskou budovu Praga Studios v Pernerově ulici a právě v jejím přízemí se usídlila restaurace Spojka Karlín, která nabízí veganská a vegetariánská jídla, ale i pokrmy, ve kterých hraje hlavní roli maso.

Spojka Karlín s minimalistickým brilantně zpracovaným logem ve znaku klade důraz na smysl jídel i konceptu restaurace jako celku. Hostům předávají to nejčerstvější a kvalitní home-made jídlo počínaje vlastním pečivem, i (ne)cukrárnou (sladké pečivo bez použití cukru) a konče spoluprací s místními rodinnými chovateli dobytka a drůbeže i farmáři. Samozřejmostí je dodržování zero-waste zásad. V nabídce tedy naleznete i jedno studené jídlo, které si můžete odnést s sebou a vratný obal přinést zpátky třeba další den.

Interiér restaurace propojuje industriální prvky s prvky zeleně. Na stropních trámech naleznete množství závěsných květináčů s pokojovými květinami mezi rozsvícenými žárovkami. Fíkusy a monstery jsou umístěné i na poličkách a regálech za barem. Kapradí roste i ze zdí restaurace. Květin je zde tolik, že si obsluha restaurace dává týdně několikahodinový přesčas na štaflích na jejich závlahu.

Restaurace je oficiálně ještě ve zkušebním provozu, takže nabízejí všechna jídla se slevou 25 %. Tak s první návštěvou dlouho neváhejte!

Ochutnali jsme:
Rajčatová polévka s mozzarellou za 55 Kč
Kuřecí prsa s kaší a restovanou zeleninou za 235 Kč

 

Spojka Karlín

Místo, kde si k jednomu stolu sedne vegan, vegetarián i milovník masa a každý dostane...

clanky5/spojka-cl.jpg

Už dříve jsme ochutnali
►Psí cukrárna, veganská jídelna, slepá salátovna i nová kavárna

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!