Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Cukrář Skála

Praha 1, V Celnici 1034/6, 110 00

zpět na výpis
Tip
   
Cukrář Skála

Cukrárna Lukáše Skály - špičkového mistra cukráře světové úrovně v historické budově Šporkovského paláce.

Telefon:220 199 381
Kategorie: gastro|cukrárny a lahůdky

Cukrář Skála na letošní léto připravil speciální zmrzlinovou akci. Svou nabídku oblíbených příchutí pistácie, mučenky s kokosem, liči s grepem, maliny s podmáslím, čokoládové s kardamomem, vanilkové nebo mangové vždy obohatí ještě o jednu speciální, která se bude každý týden měnit. „Ve zmrzlině by mělo být použito sezónní ovoce z Čech, a proto začínáme 1. července jahodovou. K jahodě se skvěle hodí bazalka nebo máta, proto jasnou volbou pro tuto kombinaci surovin byla thajská bazalka, která má z obou trochu. Na začátku léta ji připravíme jako sorbet,“ říká k zahajovací speciálce Lukáš Skála.

Abyste se do cukráren ve Šporkovském paláci a v ulici Dlouhá vždy těšili ještě o něco více, prozradil Lukáš Skála ještě další lákavé variace. „Mám rád intenzivní chuť surovin jak v zákuscích, tak ve zmrzlině, proto jednou z voleb bylo tradiční české ovoce rybíz. To jsem ještě ozvláštnil o chuť kokosu, která lehce doplní kyselou intenzitu. Mandarinku s koriandrem jsem vyrobil na přání kamarádky Lady, která si zamilovala toto aromatické koření. To skvěle ladí se svěžestí citrusů a mandarinka byla jasná volba. Mango mučenka zase tvoří vynikající spojení sladké a kyselé chuti.“

Továrna na zákusky v centru Prahy

Cukrářskou továrnu na výrobu zákusků podle receptur Lukáše Skály jsme otevřeli v prosinci roku 2017 s cílem přiblížit nejsladší řemeslo na světě, ukázat výrobní proces cukrárny a nabízet kvalitní zákusky tradičních, ale také zcela inovativních chutí.

Od poloviny dubna 2018 najdete naši prodejnu také v ulici Dlouhá 39, jejím hlavním sortimentem jsou Skálovy originální kremrole, od klasiky s bílým sněhem, až po kremrole s čokoládou, jahodami nebo marcipáne.

Vše připravujeme od základních surovin. I přesto, že naše zákusky mají moderní a netradiční vzhled, inspirujeme se především klasickými recepty, které Lukáš Skála získal od svého otce, u kterého se vyučil, a které si přivezl ze zahraničních cest.

V naší cukrárně dostanete klasické i zmrzlinové dorty, pralinky, pečivo k snídani, sladké sendviče na odpoledne, domácí marmelády, limonádu a kávu.  Cukrář Skála je součástí sítě restaurací Together.

Zákusky a další produkty si můžete vybrat přímo na místě z naší vitríny nebo si je dopředu objednat z našeho on-line katalogu.

Vedle stálé nabídky připravujeme také sortiment na zakázku. S většími objednávkami vám pomůže náš personál. Objednávky speciálních dortů na zakázku k různým příležitostem přijímáme ve výrobě Šporkovském paláci, a to po konzultaci s cukrářem Lukášem Skálou. Standartní dorty z vitríny zakoupíte v obou provozovnách.

OTEVÍRACÍ DOBA

pondělí–pátek 7:30–20:00

sobota–neděle 9:00–20:00

svátky 9:00–20:00

V Celnici 1034/6
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: