Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

TOP AKCE týdne: Poradíme vám kam zajít se svým mimozemšťanem

doporučujeme | 11. 11. 2018

V minulých dnech kolovaly médii zvěsti, že se k nám z naší sluneční soustavy blíží mimozemské těleso. Pro případ, že by se tyto zprávy naplnily, jsme pro vás připravili návod a několik tipů na tento týden, kam mezigalaktické návštěvníky pozvat, abyste je seznámili s naší kulturou. #přicházímevmíru

clanky5/vetrelec.jpg

Kam za uměním

Hned po příletu můžete vzít mimozemské přátele třeba na Den poezie a přivítat je oslavnou básní.

Vlastníci všech rozervaných poetických duší a nadmutých básnických střev zbystřete! Vyjděte z brlohů a zapadlých kaváren, vytáhněte ze šuplíků své básně a Nebojte se! Tak zní motto dalšího ročníku Dnů Poezie.

 

Den poezie/Nebát se

Občanské sdružení Společnost poezie

11.11. - 25.11.

Koncert těla, divadlo duše. Scénická kompozice o úzkosti, odvaze, selhávání a soucitu balancuje na pomezí fyzického divadla a koncertu v podání sedmi výjimečných hudebních a tanečních performerů.

 

Farma v jeskyni: Útočiště

Centrum současného umění DOX

16.11. - 17.11.



[clanky5/utocicte.jpg]
 

Pokud vám nedělní odpoledne strávené v IKEA už nestačí a hledáte NĚCO VÍC, zajděte sem. Čeká vás architektura, umění a design pod jednou střechou.

 

Pokoje 2018

Kampus Hybernská

09.11. - 18.11.

Kam na film

Filmy Martina Scorseseho miluje každý! V Aeru se tento týden promítá hned sedm jeho biáků. Vezměte E.T.ho třeba na takovou pecku, jako je Poslední pokušení Krista, Zuřící býk či Mafiáni. A nemějte obavy, Scorsese Den nezávislosti opravdu nenatočil :-)

 

Martin Scorsese v Aeru

Kino Aero

14.11. - 16.11.


Mezipatra pomohou mimozemskému příteli s hledáním jeho sexuální orientace.

 

Mezipatra Praha

Patra

08.11. - 15.11.

Pokud vám není lhostejný osud Ukrajiny - země s pohnutou minulostí a o nic jednodušší současností - zavítejte na festival ukrajinských filmů.

 

Týden ukrajinského filmu

Kino Ponrepo

14.11. - 20.11.

Kam na koncert

Kromě koncertu, na kterém zazní písně z alba „Trojka" a fanoušky milovaný klasický repertoár kapely Bůhví, se můžete těšit i na chystanou předpremiéru klipu k novému singlu „Železniční". 

 

Martin Hrubý a Bůhví v Besedě

Malostranská beseda

14.11. 20:30

Nenechte si ujít již 7. ročník cyklu koncertů komorní hudby v Praze. Kromě violoncellových koncertů uslyšíte i básnické čtení DEN POEZIE & DO BOUŘE
z nové sbírky básní Anny Brikciusové za autorčina doprovodu na violoncello. Vstup na všechny koncerty je volný.

 

Festival Brikcius

Festival Brikcius

14.11. - 16.11.

 


Kam s dětmi a s mimozemšťany

Seznamte mimozemskou návštěvu s historií českých zemí v muzikálové opeře doprovázené pantomimou a s výtvarníky, kteří budou přímo před jejich zraky vytvářet scénu.

 

Časoplet

Pražská křižovatka - Kostel sv. Anny

14.11. - 15.11.


Čokoládové bonbony, čokoládové recepty, čokoládové ochutnávky, ale i čokoládové soutěže, kvízy a workshopy na výrobu čokoládových dobrot. Po této akci budete svému mimozemšťanovi muset koupit o číslo větší skafandr :-)

 

Čokoládový festival 2018

Čokoládový festival Praha

16.11. - 18.11.

Dámský koutek

Pokud to s čokoládou přeženete, tak oblečení třeba ve velikosti XXL můžete nakoupit přímo zde. Čekají vás dárky, tombola, soutěže, bizarní módní přehlídka a SLEVY!

 

Fashion Arena slaví narozeniny

Fashion Arena Prague Outlet

16.11. - 18.11.

Kam za vzděláním

Téma integrace migrantů (nyní i mimozemšťanů) do naší společnosti je poslední dobou dost diskutovaná záležitost. Názor na toto téma si můžete vyslechnout přímo z úst syrského režiséra Morise Issy, který žije v České republice více než 50 let. Autentický dojem umocní arabská hudba a ochutnávka arabských pokrmů.

 

Sousedské setkání: Sýrie

Centrum demokratického vzdělávání

12.11. 17:00

clanky5/syrie.jpg

Palčivá témata a chyby spojené s naší minulostí bychom si měli stále připomínat už jen z toho důvodu, abychom se z nich v budoucnosti mohli poučit. Proto je tu projekt Post Bellum, který nahrává vzpomínky pamětníků klíčových momentů 20. století. Přijďte si poslechnout mrazivý příběh Hany Hnátové rozené Lustigové, které se podařilo přežít koncentrační tábor v Osvětimi. Filmový sestřih rozhovoru bude komentovat Adam Drda - novinář, dokumentarista a redaktor rozhlasového pořadu Příběhy 20. století.

 

Strach z nečekaného zazvonění

Městská knihovna v Praze

12.11. 19:00

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!