Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit v Praze s dětmi, když zrovna prší

doporučujeme | 11. 6. 2018

Prší a tento způsob léta zdá se vám poněkud nešťastným?... Vymyslet, co v takovém počasí podnikat s dětmi, dá někdy práci. Přitom je žádoucí, aby se děti zabavily, trochu utahaly a hlavně se celý den nenudily doma. Ať vás ani nepadne zapínat televizi! Máme pro vás pět tipů, kam vyrazit s dětmi, když je za okny zrovna nečas.

Text, Foto: Blanka Veselá

EDIT: Upozorňuje, že článek vyšel v červnu 2018. Některé akce a místa v Praze, o kterých se zde píše, již nejsou přístupné.

clanky5/IMG_5232_FB.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/blue-01.jpgNárodní zemědělské muzeum

Národní zemědělské muzeum otevřelo v nedávné době rovnou několik expozic, které jsou pro děti více než vhodné. Skoro až připomínají dětský ráj. V každé expozici (Gastronomie, Zemědělství, Voda v krajině, Rybářství, Jede traktor etc.) lze získat cenné informace, které zaujmou dospělé i starší děti, navíc se děti jakéhokoliv věku zabaví u některé z připravených her, hracích koutků nebo aktivit.

Mohou se projet na traktorech různých velikostí, zachytat si ryby, nakoupit lokální potraviny, účastnit se honu nebo se třeba proběhnout na zatravněné střeše budovy. Muzeum je určitě vhodné i pro rodiče s kočárkem, a to díky výtahům, dostatku prostoru nebo i přebalovacímu pultu na toaletách. 

 

Národní zemědělské muzeum Praha

Národní zemědělské muzeum Praha můžete navštívit v Kostelní ulici na Letné....

Beznazvu%2824%29.jpg
Národní zemědělské muzeum

%C4%8D%C3%ADsla/Claret-02.jpgNoemova archa

Druhým tipem je sice také muzeum, ale opět poměrně zábavné. V Nové budově Národního muzea lze totiž navštívit stálou expozici Archa Noemova. K vidění jsou zde exponáty živočichů, kteří obývali nebo obývají naši planetu. Důraz je také kladen na aktuální otázky ohrožení a ochrany naší fauny.

Zatímco v prvním zmíněném muzeu lze strávit bez přehánění celý den, Archa Noemova je výstava menší. I tady jsou ale pro děti různých věkových kategorií připraveny aktivity a úkoly. Možností je také komentovaná prohlídka výstavy.


 

noem.jpg
Noemova archa

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-03.jpgHerny pro děti

Méně vzdělávací variantou jsou herničky pro děti. Nemám teď na mysli dětský koutek, který je součástí některé z kaváren pro dospělé, ale opravdovou herničku, kde jsou děti vítanými a hlavními hosty. Jednu takovou mohu doporučit například ve Vršovicích. Děti zde mají k dispozici trampolínu, houpačky, skluzavky (i tu tolik oblíbenou s míčky), různá odrážedla, kočárky, domečky, a opravdu spoustu hraček. 

 

Coolnička

Kavárna s dětským koutkem....

Více herničkou než kavárnou je také oblíbený Králík v rádiu v Karlíně, kde navíc sami a výborně vaří.

 

Králík v rádiu

Rodinná kavárna & restaurace. Vy jíte, my hlídáme!...

Beznazvu%2823%29.jpg
Coolnička

%C4%8D%C3%ADsla/DarkGreen-04.jpg   Malování na plecháčky

Tvořivým dětem a rodičům se určitě bude hodit tip na místo, kde lze i něco vyrobit. Takovým místem je například Smaltum. Můžete si u nich vytvořit vlastní originální plecháček (nebo i šperk, cukřenku, cedulku na dveře - to vše je v nabídce), který vám ihned na místě během pár minut vypálí, a vy si výrobek okamžitě odnášíte domů.

Nemusíte se přitom ničeho bát - lektor je vám po celou dobu k dispozici, poradí správné techniky a seznámí s teorií. S sebou si nemusíte brát vůbec nic, všechno, včetně slušivé zástěry, vám zapůjčí. 

 

Smalterie

Smalterie – namaluj si plecháček...


 

%C4%8D%C3%ADsla/orange-05.jpg   Sport i pro nejmenší

A konečně - zejména pro pohybové nadšence - je tu i tip na sportovní aktivity. Sportovat přitom mohou i několikaměsíční miminka! Za sebe mohu doporučit plavání v Raftíku nebo cvičení v Pohybu dětem.

 

Plavecký Club Raftík

Kurzy plavání s Raftíkem. Pro miminka, batolata a předškolní děti....


 

Centrum POHYB DĚTEM

Naleznete u nás přátelskou atmosféru, ve které je radost rozvíjet pohybové dovednosti...

Je pravda, že tím úplně nevyřešíte náhlou nepřízeň počasí, neboť se jedná spíše o dlouhodobé kurzy, nicméně Raftík nabízí i možnost tzv. “cachtání” - kdy můžete přijít s dětmi kdykoliv, kdy je v bazénu volno (lze zjistit nejlépe po telefonu), a využít celý bazén sami pro sebe. Některé sportovní kurzy rovněž nabízejí i první (zkušební) lekce zdarma, a kdo ví, třeba volný termín vyjde právě na propršený den. Zlušební lekce má v nabídce například Akademie pro superhrdiny MiniHeroes.

 

MiniHeroes

Sportovní akademie MINI HEROES představuje lekce pro děti od 4 měsíců do 6 let....

Hledáte další tipy, kam vyrazit s dětmi v dešti? Klikněte ZDE

Žádné děti nemáte? Nevadí, i pro vás máme pár tipů pro deštivé dny. Více ZDE

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!