Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam s dětmi v Praze: 10 tipů na super podniky

doporučujeme | 30. 5. 2017

Už je to více než půl roku, co jsme začali vydávat CityBeekend pro rodiny s dětmi. Pravidelně týden co týden vybíráme ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké lidi na oba víkendové dny. A jako bonus k nim vždy přihazujeme jeden extra tip na "baby-friendly" podnik, kam můžete s dětmi zajít prakticky kdykoli. Tak tady máte alespoň 10 z nich přehledně v jednom článku.

P.S. Pokud chcete CityBeekend pro rodiny s dětmi dostávat zadarmo do mailu, stačí se zaregistrovat.

Artpark

Artpark je interaktivní prostor pro děti v Galerii Rudolfinum. Zároveň je to cesta, jak i ty nejmenší seznámit s obrovským světem (nejen) výtvarného umění. Pro rodiče je pak Artpark cestou, kudy se vydat na výstavu do galerie, zatímco je o jejich potomky dobře postaráno. Často zde pořádají kreativní workshopy, odpoledne pro děti nebo výtvarné dílny. 

 

Artpark

Edukační centrum Galerie Rudolfinum. Pod vedením lektorů zde pravidelně probíhají...

clanky4/artpark2.jpg

Divadlo Minor

Zřejmě nejznámější pražská dětská divadelní scéna. Založena byla v roce 1950 jako Ústřední loutkové divadlo. Od roku 2001 sídlí v novém prostoru naproti Novoměstské radnici. Hrají představení pro různé věkové skupiny, pořádají několik workshopů do měsíce. Bohužel sehnat lístky do Minoru je podobné jako na Cimrmany.
Hned vedle divadla můžete navštívit i obchod s hračkami, knížkami a dalším artiklem pro potomky. Hodinu před každým představením se otevírá také interaktivní výstava v Galerii Minor (pro diváky se vstupenkou).

 

Divadlo Minor

Divadlo pro celou rodinu! Od roku 2001 přestěhované do pasáže naproti Novoměstské...



clanky4/minor.jpg

Dětská herna v Hotelu Juliš

Může vám to na první poslech znít bizarně, ale dobrou dětskou hernu najdete i na střeše Hotelu Juliš přímo na Václaváku. Otevřeno mají v pracovní dny od rána do večera, v sobotu jen dopoledne. Sobotní odpoledne a neděle jsou vyhrazeny pro soukromé akce (třeba oslavy dětských narozenin).
Vstupné je 50 korun za dítě. Nabídka občerstvení je standardní, k dispozici je i mikrovlnka pro donesené pokrmy. V hotelu zároveň funguje i malý bazén, kde pořádají lekce plavání pro batolata od 5. měsíce věku. Ve druhém patře pak najdete speciální kavárnu vybavenou šachovými stolky.

 

Dětská herna - Hotel Juliš

Dětská herna v prostorách hotelu. U dětského koutku je bar pro rodiče....



clanky4/hotelJulis.jpg

Terarium Praha

Za exotickými zvířaty nemusíte jenom do trojské zoo, ale můžete za nimi kupříkladu i do zoologické zahrady Terarium Praha u Štěrbohol. V prostoru bývalé hospody tady chovají především nejrůznější plazy - aligátory, želvy, jedovaté hady, ještěry a ještěrky, ale také menší opičky nebo lemury.
Zvířata můžete pozorovat velmi zblízka nebo při krmení. 
O víkendu mají otevřeno od 10 do 18 hodin.

 

Terarium Praha

Terárium je jedinečnou zoologickou zahradou, která se specializuje na chov veškerých...



clanky4/George2.jpg

Hračkářství Hamleys

Dvoupatrová budova v centru Na Příkopě není pouhou prodejnou, ale nabízí i velké množství zážitků. Dětští (ale i dospělí!) návštěvníci se mohou svézt na velkém kolotoči, vyzkoušet si malé bagříky, projet se s autíčky po závodním okruhu... Často pořádají tématické akce, naposledy k oslavě Dne matek nebo výročí Star Wars. A samozřejmě tu seženete spoustu hraček.

 

The Playground

Vítej ve světě plném neuvěřitelných atrakcí a senzačních dárků. U nás zažiješ ten...



clanky4/14859747_1709176346068096_2142657433599835853_o.jpg

Kulturní a rodinné centrum Knoflík

Už více než 15 let se Knoflík snaží být místem pro setkávání dětí a dospělých především z okolí Proseku a Vysočan. Součástí centra je atletická přípravka pro malé sportovce, hudební školička nebo kavárna. Knoflík nabízí jak pravidelné kurzy pro děti (cvičení, výtvarka, keramika), tak také třeba pilates pro rodiče se zajištěním hlídání dětí nebo jednorázové akce - divadelní představení, koncerty.

 

Kulturní a rodinné centrum Knoflík

Knoflík se od svého založení na jaře roku 2000 snaží být místem pro setkávání dětí a...

clanky4/FotorCreated_knoflik.jpg

Toboga Fantasy

Toboga Fantasy je největší český indoor zábavní park pro děti. Už výčet atrakcí, které na Zličíně najdete, by vyšel na několik řádek: multifunkční prolézačka s mnoha doplňky, obří skluzavka, tobogány z osmi metrů, lanové centrum, skákací hrad, trampolíny pro děti i dospělé, lezecká stěna, elektrická autíčka… Otevřeno mají každý den. O víkendu od 9 do 20 hodin. Celodenní vstupné pro rodinu 2 dospělí + 2 děti stojí 749 korun.

 

Toboga Fantasy

Největší indoor zábavní park v Praze!...

[clanky4/FotorCreated_Toboga.jpg]

Divoké Matky

Divoké Matky samy sebe popisují slovy: “Jsme nestandardní kavárna nejen pro rodiče s dětmi.” Najdete ji v Karlíně u Invalidovny. Pro ty menší návštěvníky je k dispozici velká a vybavená herna (letos do ní přibylo i indiánské tee-pee), pro jejich rodiče pak kavárna s bohatou nabídkou občerstvení.
Kafe je samozřejmostí, dál dorty, polévky, quiche nebo bagetky, k pití pivo i něco tvrdšího. Od začátku ledna měly několik týdnů zavřeno, aby kavárnu zvelebily. Teď to u Divokých Matek víc než kavárnu připomíná útulný obývák.

 

Divoké Matky

Klub Divoké matky! Kafíčko, vínečko, čaj, rum, bum..))...

[clanky4/divokematky.jpg]

Nová herna Merkuru

Národní technické muzeum na Letné otevřelo začátkem února novou Hernu Merkur, která je určena malým i velkým návštěvníkům. Najdete ji v blízkosti expozice Hornictví a Hutnictví a jsou zde vystaveny modely postavené z Merkuru související s dolovací tematikou - rypadlo, těžní věž nebo vagony na přepravu uhlí.

Návštěvníci si v nové herně kromě stavění z Merkuru mohou zahrát na počítači interaktivní hru s hornickou tematikou, menší děti potěší například projekce oblíbených večerníčků a možnost postavit si věž nebo zeď z velkých papírových kostek.

 

Herna Merkur

Otevíráme novou hernu s legendární stavebnicí Merkur v prostorách Národního...

clanky4/merkkur.jpg

Hračkotéka

Místo, kam nesmíte chodit před výplatou. A možná bude bezpečnější chodit tam taky bez dětí. Hračkotéka je totiž dvojice úžasných obchodů s hračkami z recyklovatelných materiálů a jejichž výroba co nejméně zatěžuje životní prostředí. Ať žije papír nebo dřevo!
Hračkotéky najdete v metropoli už dvě, jednu v Růžové a druhou ve Školské ulici. Zároveň fungují taky jako e-shop. Jako prodavače navíc zaměstnávají lidi se zdravotním postižením.

 

Hračkotéka

Zajímavé a jedinečné hračky z papíru a dřeva z dílen českých a zahraničních firem....


clanky4/14581571_1125534280833069_5127356469983080496_n.jpg 
V Hračkotékách čas od času pořádají i kreativní dílny nebo jiné workshopy.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!