Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Jarní, zimní, holčičí i tipy plné umění na tento týden

doporučujeme | 1. 4. 2018

V novém pracovním týdnu, který je díky Velikonočnímu pondělí o den kratší, spolu svede boj končící zima a začínající jaro. Buď můžete tedy využít jednu z posledních možností zalézt do sauny, a nebo naopak vyrazit na opalovačku na komunitní zahrádku. P.S. Žádné gastro tipy na tento týden pro vás nemáme, protože je nám úplně jasné, že stejně budete celý týden jíst jen vajíčkovou pomazánku, mazance a řízky od babičky, že jo?

motyli%281%29.jpg

Jaro versus Zima

Jaro na vás dýchne ve skleníku Fata Morgana, který od úterý zaplaví pestrobarevní motýli. Uvidíte otakárky, babočky, bělásky i exotické druhy motýlů z tropické Ameriky, Asie a Afriky. Chcete-li zůstat v Čechách, doporučujeme návštěvu komunitní zahrádky na Žižkově, která se pomalu probouzí k životu a ve středu nabídne bazárek oblečení i společnou výrobu velikonočního likéru a jiných dobrot.

 

Motýli a rostliny

Botanická zahrada hl. m. Prahy

03.04. - 20.05.


 

Otvírání zahrádky

Komunitní centrum na Žižkově

04.04. 15:00

Kdo se chce trochu zahřát a teploty venku se mu stále nezdají dost vysoké, musí si buď na workshopu pletení uplést nějakou tu čepici či ponožky, nebo se zahřát na saunovém festivale v Aquapalace Praha.


 

SaunaFest 2018

Aquapalace Praha

05.04. - 07.04.

sauna%282%29.jpg
SaunaFest nabídne desítky saunových ceremoniálů, zážitkové saunování i saunové divadlo.

Čtyři tipy pro dámy

Nejprve je třeba rozhodnout se, zda potřebujete pár neokoukaných kousků do šatníku, trochu povzbuzení do budoucna, novou vařečku nebo trochu zeleně do bytu. Hned potom můžete vyrazit:

%C4%8D%C3%ADsla/red-01.jpg Na jarní bazárek na Kotlasku.

 

Jarní bazárek

Komunitní centrum a zahrada Kotlaska

04.04. 16:00

%C4%8D%C3%ADsla/red-02.jpg Do Galerie Českých center na veřejnou debatu o ženách a jejich kariéře.

 

Budoucnost patří ženám

Česká centra

04.04. 18:30

%C4%8D%C3%ADsla/red-03.jpg Na kuchyňský swap do Římské.

 

Kuchyňský SWAP v Římské

Klubíčko Vinohrady

05.04. 16:00

%C4%8D%C3%ADsla/red-04.jpg Na rostlinnou štafetu do Zahrady na niti.

 

Rostlinná štafeta vol. 4

Zahrada na niti

05.04. 16:00


 

stafeta%282%29.jpg
Účast na Rostlinné štafetě není podmíněná přinesením rostliny, jedinou podmínkou je, že si každý účastník musí minimálně jednu rostlinu odnést. 

Obrazy, filmy a fotky

Kdo potřebuje vyzdobit ložnici novými uměleckými díly a zároveň má neovladatelnou touhu podpořit mladé a nadějné tváře, ať zamíří na Art blešák na lov originálních uměleckých děl.

Minifestival hraných filmů a dokumentů o migraci se odehraje v Ponrepu a zdarma promítne čtyři filmy. Po projekcích budou následovat diskuze se zajímavými hosty.


 

Výstava plná nádherných fotografií zvířat a přírody (navíc nominovaných na ocenění Czech Nature Photo) na vás čeká v Czech Photo Centre. K vidění bude až do půlky května, a to každý den kromě pondělí.

 

Czech Nature Photo 2018

Czech Photo Centre

05.04. - 13.05.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!