Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

5 důvodů, proč se těšit na jaro

doporučujeme | 12. 3. 2018

Astronomické jaro letos začne v úterý 20. března (přesně v 17:15 hod.) a my víme, proč se na něj těšit už teď. Vybrali jsme pro vás záplavu jarních akcí, které se v Praze odehrají od prvního jarního dne až do konce dubna. Vyrazíte běhat, na design markety nebo na gastro festivaly?

jaro%283%29.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/green-01.jpgHurá, ven!

Teplotám pod nulou a několika dnům za sebou bez sluníčka odzvonilo. Konečně začne být příjemné trávit čas venku. Vyrazit tak můžete na Matějskou, do leteckého muzea Kbely nebo za sportem. Na jógu v trávě je pořád poněkud brzy, takže doporučujeme spíš běh. Ať už jste začátečník nebo profík, v našem výběru jarních běžeckých akcí si zaručeně vyberete.

 

Matějská pouť 2018

Výstaviště Praha

24.02. - 15.04.



 

Jarní akce "Jdu běhat poprvé"

Jdu běhat

27.03. 18:00


 

Noční běh pro Světlušku 2018

Světluška

12.04. 19:00


Na Matějské najdete i vyhlídkový řetízkový kolotoč pod názvem Around the World XXL, který se točí ve výšce 80 metrů nad zemí.

%C4%8D%C3%ADsla/orange-02.jpgVelikonoce a designové trhy

Na velikonoční pondělí (které letos připadá na 2. dubna) a vůbec AKCE SPOJENÉ S VELIKONOCEMI  se pravděpodobně těší víc pánové než dámy. Naštěstí ale i pro ženy máme dobrou zprávu. S jarem jsou tu nejen Velikonoce, ale i dyzajnové trhy pod širým nebem. Vzhůru už je Praguemarket, který se koná vždy každý druhý víkend, a 24. a 25. března se můžeme těšit i na jarní Dyzajn market před Národním divadlem. Levné kousky do jarního šatníku seženete na nejrůznějších BAZÁRCÍCH.

 

Praguemarket: design & handcraft market

Náměstí Republiky

24.03. - 25.03.


 

Dyzajn market Jaro

Dyzajn market

24.03. - 25.03.

dyzajn%286%29.jpg
Dyzajn market

%C4%8D%C3%ADsla/Beige-03.jpg(Gastro) festivaly pod širým nebem

Festivaly se z kin a dalších vnitřních prostor pomalu přesouvají ven. (Jestli však venku stále mrznete, doporučujeme vám navštívit filmový festival Febiofest nebo hudební Žižkovskou noc.) Venku už pak bude 2x Street Food festival, Blaf Food Fest i Polívkování.

 

Street Food Smíchov

Food Event

24.03. 10:00


 

BLAF FOOD Fest

Plechárna

07.04. 11:00


 

Polívkování I.

Food Event

14.04. 10:00


street%283%29.jpg
Street Food Smíchov

%C4%8D%C3%ADsla/red-04.jpg(Znovu)otevřené podniky

Dobrá zpráva pro všechny milovníky sladkého je, že na jaře se opět otevírají i zmrzlinárny, které byly přes zimu zavřené. Spravit náladu po dlouhém dni v práci si tak opět můžete v Angelatu nebo nad dortíčkem v Kavárně co hledá jméno. I tady totiž bylo přes zimu zavřeno.

 

Angelato - Můstek

Italská zmrzlina sametové struktury a andělské chuti ve Vás okamžitě vyvolá pocit...


 

Kavárna co hledá jméno

Netradiční kavárna, kde najdeš mnohem víc než jen výběrovou kávu a domácí dobroty....


 

Mezi úplné novinky, na které se hodně těšíme a které otevřou na jaře, patří cestovatelská Kavárna dobrodruha a multižánrový hudební klub Epic. 

 

Kavárna dobrodruha

Nová kavárna pro cestovatele na Žižkově....


 

Epic

Epic je nejmodernější multižánrový hudební klub v Praze se zaměřením na elektronickou...

Kavarnadobrodruha.jpg
Kavárna dobrodruha

%C4%8D%C3%ADsla/brown-05.jpg(Rozkvetlé) květiny 

Nebude to už dlouho trvat a na zahrádkách rozkvetou první jarní květiny. Pokud se vám nechce čekat, zajděte se podívat do skleníku Botanické zahrady na orchideje. Nezapomeňte si také pořídit pár nových květin do bytu. Řezané seženete třeba na farmářských trzích, pokojové zdarma na Rostlinné štafetě a bylinky na balkon v Národním zemědělském muzeu.

 

Orchideje

Botanická zahrada hl. m. Prahy

02.03. - 25.03.


 

Rostlinná štafeta vol. 4

Zahrada na niti

05.04. 16:00


 

Farmářské trhy na Kulaťáku

Farmářské trhy na Kulaťáku patří k největším farmářským trhům v České republice....


 

Bylinkový den v muzeu

Národní zemědělské muzeum Praha

21.04. 10:00

kvetiny.jpg
Farmářské trhy na Kulaťáku 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!