Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

PRO DĚTI: Víkend plný pohádek jako rozlučka s vánočními svátky

doporučujeme | 6. 1. 2017

První lednový víkend nabízí zároveň poslední možnost nasát atmosféru Vánoc, kupříkladu v sobotu v bohnickém kostele na Betlémské hře vánoční. V neděli na Chvalský zámek dorazí tři králové a živí velbloudi a zároveň se uzavře výstava Ladovské Vánoce.

clanky4/15337456_1201911459845703_4190117574237069360_n.jpg
Výstava LEGO na Výstavišti = 100 maket a stovky exponátů pro děti i dospělé.

KAM VYRAZIT V SoBoTU

Sobotní den bude napěchovaný pohádkami. Dopoledne se s Aničkou a Nebešťánkem vydáte z planetária do vesmíru (pro děti 4+). Po obědě prozkoumáte svět v divadle Gong s kocourem Modroočkem (3+). Večer pak můžete na plátně sledovat Ozzyho útěk z psího vězení. Na výtvarné dílně v Náprstkovo muzeu si děti budou moci vyrobit maňáska v tradičním africkém kostýmu.

A co NEDěLE?

Nejméně na půl dne vás pohltí obrovitá výstava o LEGU. Zabírá asi třetinu plochy fotbalového hřiště. Tvůrčí potenciál uplatní děti (4+) odpoledne na výtvarné dílně ve Veletržním paláci.  Naopak sportovně založené děti nechť se zajdou podívat na mezinárodní mládežnický florbalový turnaj. Zdarma přístupné jsou taky venkovní prostory Botanické zahrady.

[reklama2/banner_prodeti_small.jpg]

EXTRA TIP - Divadlo Minor

Zřejmě nejznámější pražská dětská divadelní scéna. Založena byla v roce 1950 jako Ústřední loutkové divadlo. Od roku 2001 sídlí v novém prostoru naproti Novoměstské radnici. Hrají představení pro různé věkové skupiny, pořádají několik workshopů do měsíce. Bohužel sehnat lístky do Minoru je podobné jako na Cimrmany.
Hned vedle divadla můžete navštívit i obchod s hračkami, knížkami a dalším artiklem pro potomky. Hodinu před každým představením se otevírá také interaktivní výstava v Galerii Minor (pro diváky se vstupenkou).

 

Divadlo Minor

Divadlo pro celou rodinu! Od roku 2001 přestěhované do pasáže naproti Novoměstské...

clanky4/minor.jpg
Momentka z jednoho z posledních loňských workshopů v Minoru (na téma - komiks).

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!