Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Rybovka na hlaváku i dárky lidem bez domova

doporučujeme | 18. 12. 2016

Už vás bolí nohy z neustálého běhání po obchodech, záda z vánočního úklidu či pečení cukroví a hlava z vánočních večírků? Vydržte ještě týden. Než se rozvalíte v křesle u pohádek, musíte ještě nutně stihnout alespoň 1× vánoční koncert, 1× pomoc druhým a 1× bruslení na venkovním kluzišti.

rybovka.jpg

Pondělí

Na vánoční notu se můžete naladit hned v pondělí. V Betlémské kapli se totiž uskuteční fujarový koncert, který propojí lidové a soudobé nástroje a také slovanské tradice s křesťanskými Vánoci. 
P.S.: Fujary je nutné slyšet naživo, podobně jako třeba Rammsteiny  (mimochodem přijedou v květnu). 

 

Vánoční fujarový koncert

Betlémská kaple

19.12. 18:30

Kdo má strach z fujarového koncertu, může zkusit Vánoce v Rock Café. Zahraje tu Totál Vokál a Mateřská.com. Ocitnete se v něžně perverzním a tak akorát reverzním světě, kde se trapno a vtip smísí v jednom poháru humoru. Jen je třeba dát si pozor na Laktační psychózu.

Úterý

Jeden z posledních zátahů na dárky můžete udělat v kavárně Do Větru. Kromě bezva hadříků a pokladů tu na vás čekají pohádky, koledy nebo jídlo. Výtěžek z celé akce poputuje dětem do Thomayerovy nemocnice.

 

Dobročinný BAZAR

Kavárna Do Větru

20.12. 17:00

Středa

Knihkupectví Fišer v Kaprově ulici zavírá, a to nejen na vánoční svátky, ale navždycky. Přijďte si zavzpomínat a rozloučit se. Mezi potvrzenými hosty jsou pravidelní návštěvníci knihkupectví Martin C. Putna nebo Petr Borkovec.

 

Rozloučení S Knihkupectvím FIŠER

Knihkupectví Fišer

21.12. 17:00



Už lezou! Přijďte do restaurace Vozovna-Stromovka ochutnat jednu z francouzských vyhlášených lahůdek - šneky. Těšit se můžete na šnečí polévku nebo třeba šneky gratinované česnekovým máslem a mandlemi.

 

Šnečí hody

Restaurace La Gare

21.12. - 26.12.

Čtvrtek

Darujte vánoční dárek nejen svým nejbližším, ale i těm, kteří to nejvíc potřebují - lidem z ulice. Doneste cukroví, hygienu nebo cokoliv si myslíte, že by všechny, kteří nemají domov, potěšilo. Připojit se můžete i k průvodu, který projde ve čtvrtek v podvečer městem.

 

Daruj naději (nejen) na Vánoce

Středisko Naděje Praha-U Bulhara

22.12. 17:30

Kdo má hluboko do kapsy, může vyrazit na kluziště před Průmyslovým palácem, kde se během vánočních svátků bude bruslit úplně zadarmo (denně od 9.00 do 21.00 hodin). Půjčovna bruslí nebo stánek s občerstvením bude hned vedle.

 

Bruslení na Výstavišti

Výstaviště Praha

22.12. - 03.01.

Do Toulcova dvora zajeďte omrknout betlémy vystavené v prostoru barokních stájí. Uvidíte figurky z perníku, ze dřeva, papíru, korálků i šustí. Některé betlémy vyrobili dospělí, jiné děti. Vstupné je 50 Kč.

P.S.: Ve čtvrtek taky vychází nový CityBeekend - tipy na nejzajímavější akce o víkendu v metropoli a CityBeekend pro děti. Jestli je chcete dostat do mailu, zaregistrujte se. Je to samozřejmě grátis. ;-)

Pátek

Ještě než zapějete Pásli ovce valaši pod vánočním stromkem, zajděte si zazpívat (zahrát nebo klidně jen poslechnout) Rybovu Českou mši vánoční na hlavák. Bude to dechberoucí.

 

Rybovka na Hlaváku 2016

Hlavní nádraží

23.12. 13:00



S čelovkou nebo baterkou v ruce a zkušeným průvodcem po boku se vydejte na procházku po noční Zoo. V 17.00 vyráží od hlavního vchodu skupina určená především rodinám s dětmi, v 17.30 vycházejí dospěláci. Místa si raději rezervujte dopředu!

 

Večerní prohlídky s průvodcem

Zoologická zahrada hl. m. Prahy

23.12. 17:30


 

Novinky v kinech:

Pokud vás v přeplněném obchoďáku přepadne záchvat paniky, schovejte se do kina. Čeká tu na vás Manžel na hodinu s Bolkem Polívkou, francouzská komedie Špinavej kšeft, drama Collateral Beauty: Druhá šance s Willem Smithem i animák Zpívej

Divadelní premiéry:

Zavzpomínejte na dětství s představením Deník aneb Ropuchant je v pohodě nebo se nechte bavit advokátem a zubařkou, kteří se právě rozvádějí. Hra má název Drahoušku, toužím po tobě… Pokud toužíte poznat největší sexuální ikonu 20. století a všechny muže, kteří prošli jejím životem, musíte na hru Spal jsem s Marilyn.

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!