Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
prosince

Vánoční fujarový koncert

Betlémská kaple

zpět na výpis akcí
 

Propojení slovanských tradic a křesťanských Vánoc, lidových a soudobých nástrojů s významným místem - Beltémskou kaplí. 

Datum:19. 12. 16
Cena:330 Kč
Čas:18:30 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty

Koncert s tímto zaměřením a využitím fujar je ve světě ojedinělý.

Fujary a koncovky v krásném prostoru Svatováclavského sálu nabízí neopakovatelný zážitek. Tato hudba má sílu rozsvěcet jiskřičku lásky, krásy a naděje, kterou v sobě každý nese a často je tlumena nánosem povinností. Mimosmyslové působení hudby potvrzuje dotaz mého přítele, vynikajícího senzibila: „Jak je možné, že když hrajete na koncovky, rozsvěcuje to se přesně čakry? Zkoušel jsem to s klávesami a vždy to vycházelo mimo.“ 

Zážitek z fujarového hraní je přes reproduktory počítačů nesdělitelný.

Budeme hrát s hostujícími muzikanty Davidem Kouckým a Petrem Kalvodou. Účast přislíbili další hosté: naříklad farářka Církve československé husitské Kamila Magdalena Lukasová a Dominik Lendacký.
Večerem bude provázet Karel Kříž, autor knihy „Tajemství a síla slova“.

V prostorách kaple si můžete prohlédnout i zakoupit koncovky, fujary, hudební CD, krásné výrobky ze dřeva, přírodní olejíčky a další drobnosti a získat informace o pořadech s koncovkami. 


Betlémská kaple
Tel:
Betlémské nám. 255/4
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: